"Weer meer transmigranten op parking E40 in Groot-Bijgaarden"

Beveiligers op het parkeerterrein langs de E40 in de strijd tegen transmigranten.
Mozkito Beveiligers op het parkeerterrein langs de E40 in de strijd tegen transmigranten.
Al enkele maanden wordt de parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden opnieuw geconfronteerd met een toename van transmigranten die er op een vrachtwagen richting Engeland willen geraken. Dat meldt waarnemend burgemeester Elke Zelderloo van Dilbeek. 

Hun aantal was nochtans sterk verminderd nadat de federale regering eind januari een actieplan lanceerde. 

Dat actieplan voorzag onder meer in de aanstelling van een privébewakingsfirma en gerichte patrouilles van de federale wegpolitie. Zo schreef de wegpolitie van Brabant de eerste zes maanden in totaal 241 pv's uit voor transmigranten op haar grondgebied. Het gaat vooral om mensen zonder papieren die worden aangetroffen op de snelwegparkings van Groot-Bijgaarden en Rotselaar. 

"Tot juni moest de lokale politie van Dilbeek op de parking van Groot-Bijgaarden al zestien keer tussenkomen wegens problemen met transmigranten, met een opvallende stijging van het aantal gevallen sinds de maand mei", aldus Zelderloo. Ze hoopt dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen snel een uitspraak doet in het beroep dat een buurtbewoner heeft ingesteld tegen een omheining die Texaco op de parking wil bouwen ter bescherming van de vrachtwagens die er overnachten.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Van de Wal

  Arthur Houben: Je hebt hier wel een punt.Men mag de mensen niet onderschatten.

 • Arthur Houben

  @Ronny: vergis je niet:eenmaal een plan ontmaskerd is,verliest het zijn doel.Een oorlog uitlokken door gebruik te maken van de moslimhaat jegens onze maatschappij om dan met dé oplossing te komen:dictatoriale nwo waartegen de verarmde europeanen geen verzet meer bieden maar...door jarenlang hetzelfde bedrogscenario én Nieuwe Energie werkt dat niet meer en ziet de bevolking de échte oorzaak én bedoeling door de politieke verraders,bewijs:toenemende afkeer vd politiek.

 • Ronny Van de Wal

  Arthur Houben: Heb de indruk dat het veel te laat is voor wat dan ook hoor. Men stuurt echt af op een confrontatie met de immigranten welke wij volgens mij zullen verliezen.Zie Amerika waar de politie gemilitariseerd wordt en hoe justitie hier omgaat met buitenlandse criminelen.Tolerantie staat hier gelijk aan zwakte en gedoogbeleid is een eufemisme voor "het groeit on boven het hoofd" en "we willen er niks aan doen".De politiek is door en door verrot....

 • etienne vijverman

  als burger stop je daar niet op de parking ......

 • Geert Theunynck

  Het probleem moet vooral aangepakt worden in de landen waar al die vluchtelingen vandaan komen .Als ze ginder een menswaardig bestaan zouden krijgen dan verdwijnt de behoefte om te verhuizen vanzelf wel.Dus geef geen onnodig geld uit om ze hier op te pakken , investeer het geld liever bij de mensen ter plaatse.