"We worden belachelijk gemaakt": douaniers houden stiptheidsacties op Zaventem

Archieffoto.
BELGA Archieffoto.
De douaniers zijn vanmorgen om 8 uur gestart met stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem. De passagiers van aankomende vlieguigen en hun bagage worden grondig gecontroleerd, aldus Marc Nijs, secretaris van ACV Openbare Diensten.

De acties zijn gericht tegen de problemen bij het federaal ambt, de federale overheidsdienst Financiën en de douanediensten. Momenteel lopen onderhandelingen over een nieuw statuut voor de federale ambtenaren. Maar het overleg met minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) loopt voor geen meter, vinden de vakbonden. "We worden belachelijk gemaakt", aldus Nijs.
De acties zullen nog de hele voormiddag duren.

Tot nu toe zijn er enkel wat files ontstaan voor de landende passagiers. Maar alles is onder controle en de actie zorgt voorlopig niet voor grote hinder, aldus een woordvoerster van luchthavenuitbater Brussels Airport
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Calinda Struyf

  Wat een zever in de comments hier. Douane controleert enkel binnenkomend van buiten Europa en is een stiptheidsactie geen staking, integendeel.

 • Gilbert Vermeersch

  Onze vakbonden zijn een zegen voor buur en andere landen.

 • Gino Denil

  Eigenlijk zouden ze toch altijd stipt en volgens het boekje moeten werken. En moet de minister dan toch maar zorgen voor voldoende personeel om het vlot te laten verlopen.

 • Lia Schuijt

  Doen ze eindelijk wat en dan heet dat staken? Stop toch met die privileges voor alleen ambtenaren. Het is genoeg, alles gelijktrekken olgens het gelijkheidsbeginsel wat zal dat de staatskas veel geld schelen. Misschien gaan die ambtenaren dan ook eens werken

 • Marc LInden

  Ambtenarij afschaffen. Ieder moet ten alle tijden zijn werk doen en goed. Indien iets moet gecontroleerd worden moet het gebeuren en niet enkel als je zin hebt of onder druk van de commerciële belangen niet