Exclusief voor abonnees

‘We hebben in dit land geen plan: niet voor defensie, niet voor mobiliteit. We doen maar wat’

De kilometerheffing is van de baan, want politiek te gevoelig. In plaats daarvan gaat Vlaanderen door met het beleid dat tot onze fileknoop leidde: meer beton. ‘Dit begint op schuldig verzuim te lijken’, zegt mobiliteitsexpert Kris Peeters.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen152 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy De Vidts

  Er zijn gewoon teveel vrachtwagens en lichte vrachtwagens. In plaats van de vrachtwagens van + 3,5 ton overdag te doen betalen, zou de Vlaamse regering onder leiding van NVA, deze moeten betalen als ze 's nachts rijden. Bedoeling van het rekeningrijden was toch om de files weg te werken??? Dus, haal de camions uit het dagverkeer en het probleem is opgelost.

 • Roger Cooks

  5 regeringen, een legioen parlementariërs, senatoren en andere nuttelozen en niets werkt hier nog. Of zoals het spreekwoord zegt: "vele koks maken de soep slecht" Iedereen weet dat behalve de zichzelf rijkelijk bedienenden uit de Wetstraat.

 • Ronald Van Beneden

  Prachtige foto met het probleem voor iedere vrachtwagen één personenwagen en die moeten van de baan volgens de industrie. Kijk ook eens naar de foto bij het artikel 9 rijbewijzen ingetrokken.

 • bruno messens

  4 keer meer ministers dan Frankrijk voor een land dat 6 keer kleiner is. Geïnstitueerde incompetentie is dat. Het is net dat aantal dat ervoor zorgt dat iedere politici (voor opnieuw verkozen te worden) wilt opvallen met zoveel mogelijk uitspraken die tegenstijdigheden. Gelukkig vergeet de bevolking snel en is hij daarenboven vergevensgezind. Moeten we hiervoor opnieuw gaan stemmen?

 • Coen Geurts

  Het enige waar ze hun hoofd over breken is hoe ze de werkende man in z'n zakken kunnen zitten.