Exclusief voor abonnees

“We hebben de snelheid onderschat”: alles wat we nu écht weten (en wat nog niet) over Covid-19

EPA
Corona blijkt een pak dodelijker en besmettelijker te zijn dan griep. Hebben we het virus verkeerd ingeschat? Klopt het dat er nu ook jonge, gezonde mensen sterven? En kan het virus inderdaad negen dagen overleven op voorwerpen?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Van Bogaert

  België heeft het virus zeker niet onderschat, wat denk je dan van landen zoals het UK, Nederland, Spanje, de USA, Brazilië en Italië, die zullen nog wat anders meemaken, wacht maar !

 • Rony Schouteere

  De politiekers moesten eerst hun postjes verdelen en hun eigen belang veilig stellen. Nu geven ze 4000€ premie , wacht maar tot de rekening komt op de volgende belastingsbrief.nooit krijg je van banken of vadertje staat cadeaus en wat met zij die dagelijks werken., een schop onder je kont

 • Lieve Vandamme

  Als arts weet men dat virussen zich razendsnel verspreiden, dat er "gezonde " kiemdragers zijn , van wie men niet weet dat ze drager van het virus zijn, maar wél anderen kunnen besmetten, Ik leerde in de tijd dat de incubatie-en herstelperiode de gevaarlijkste besmettingstijden zijn?? Dus doet men er best aan iedereen te testen, om dan de nodige voorzorgsmaatregelen te kunnen treffen. ook Maggie onderschatte , als arts, deze virus, routine en beroepsmisvorming noemt men-dit..

 • Wim Dhondt

  Oswalt de maskers helpen vooral voor wie besmet is ( bewust of onbewust) zo verspreiden ze het minder de Fp2 maskers werken enkel als ze juist draagt en regelmatig vervangt. Regelmatig je handen met water en zeep wassen is en blijft de beste oplossing. EN afstand houden.

 • Cedric Dellasz

  wij? beter gezegt de regering heeft het onderschat en wou niet luisteren omdat we al in zo een grote schuldenberg staan.