"Wat heeft hen bezield?" Familie verslagen nadat twee jonge vaders filmen hoe ze tegen boom rijden

RV
Twee jonge vaders uit Limburg hebben op Facebook een live-video uitgezonden van hun eigen ongeval in ­Diepenbeek. Mickey Hanegreefs (22) reed woensdagavond tegen een boom, terwijl zijn 25-jarige vriend Bjorn Martens alles filmde vanuit de passagiersstoel. Het parket is een onderzoek gestart naar het bizarre ongeval.  

De hulpdiensten konden de Limburgers uit het wrak bevrijden en wisten hen in leven te houden. De bestuurder was gisteren weer bij bewustzijn en aanspreekbaar, al ligt hij wel nog altijd op de afdeling intensieve zorg. Hij werd verhoord door de onderzoeksrechter, maar is niet aangehouden. Zijn passagier uit ­Hasselt is er ­erger aan toe. Zijn toestand was gisteren nog altijd zorgwekkend. De video die de Limburgers maakten, wekt de schijn dat ze zich bewust te pletter reden. De familie van Bjorn reageert ver­slagen. "Niemand begrijpt waarom hij zoiets zou doen."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.

Marco Mariotti