"Want to rent me?" Reclame voor opleggerverhuur wekt controverse

belga - rv
Sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke is niet te spreken over een reclameboodschap op een vrachtwagenoplegger waar hij achter reed op de snelweg. Op de oplegger staan twee schaars geklede jonge vrouwen  in lingerie met de vermelding 'Want to rent me?'. Het blijkt een reclame voor een opleggerbedrijf uit Marke (Kortrijk). 

Vandenbroucke deelde de foto op Twitter samen met de hashtags #degoutant en #seksisme. De Vrouwenraad aan wie hij de tweet richtte, deelde op haar beurt de bewuste foto met de hashtag #AuwchAward, een jaarlijkse prijs voor vrouwonvriendelijkheid. 

Vandenbroucke gaf later in een nieuwe tweet aan dat de Jury voor Ethische Praktijken in de Reclame (JEP) in juli al een klacht ontving. In haar beslissing achtte de JEP de reclame denigrerend voor de vrouw. Komt nog bij dat de afgebeelde vrouwen niets met het verhuren van opleggers hebben te maken. Het bedrijf greep na de beslissing niet in. De VRT-nieuwsdienst contacteerde vandaag de zaakvoerder van het transportbedrijf DV Rental. Hij wou niet op de radio, maar zei telefonisch "het probleem helemaal niet te zien". De man kan er nog inkomen dat zijn reclame wat controverse opwekt, maar zegt alleen maar positieve reacties te hebben ontvangen. Volgens hem is het een zeer succesvolle campagne.
97 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Erik Desloover

  stomme reactie van deze politicus ;

 • chris delanghe

  Dat is nu echt topprioriteit om daar een politieker voor te betalen...Er is toch niemand in het parlement om te luisteren wat er gezegd wordt, want die zijn toch betaald, ook al blijven die in hun bed liggen. Voor de rest is alles in orde zeker in belgie?

 • jeroen Deschrijver

  Moesten het vrouwen in boerka geweest zijn had de reclame niet zo aangeslagen. Ik vind deze actie veel leuker.

 • Ben Boets

  Die idioot heeft zeker niks anders te doen!?

 • Marco Debart

  laat ons dan de Sloggi reclameborden ook afschaffen. Want daar is namelijk evenveel op te zien. En als er bij staat "want to rent me", en uw interpretatie is te pikant, dan ligt de fout misschien eerder in uw eigen zieke hoofdje. Verder heeft de reclame zijn doel bereikt en is de aandacht gevestigd.