Exclusief voor abonnees

“Waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En waarom mag een rit met de motor wel, maar met de oldtimer niet?”

Marc Van Ranst schept duidelijkheid in enkele contradictorische regels

Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven?
Baert/Belga Maandag gaan de skateparken en sportpleinen weer open. Waarom mogen jongeren daar wél samenkomen, terwijl de speeltuinen voor kleine kinderen nog altijd gesloten blijven?
Kunt u nog volgen? Na fases 1a en 1b, beginnen we maandag aan fase 2 van het exitplan. Voor velen lijkt de logica stilaan zoek in de wirwar aan regels. Want waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En hoe komt het dat een ritje met de motor wel kan, maar de oldtimer in de garage moet blijven? Wij legden enkele contradictorische situaties voor aan viroloog Marc Van Ranst.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Nols

  Alex Terieure met een oldtimer kan en mag je per definitie geen essentiële verplaatsingen doen. U overtreedt de coronaregels, de verkeersregels en de fiscale wetgeving.

 • RENE LENAERTS

  Het stellen van vragen toont aan dat de mensen nadenken in tegenstelling tot onze coronaregering. Ze zitten met een ganse bende in hun veiligheidsraad te palaveren over wat morgen kan, maar gedetailleerde stappen uittekenen voor de komende maanden is te veel gevraagd. En na de raad gaan ze op de stoep ieder afzonderlijk tegen reporters een uitleg geven, kwestie van op één lijn te zitten zeker?

 • Andy De Schieter

  Onze ministers zijn bekwame leiders en hebben het beste met hun onderdanen voor. Iedereen zou beter eens luisteren en doen wat er gezegd wordt.

 • Mario Adams

  Mensen, wat we nu zien is niets vergeleken met wat komt. Cashloze maatschappij, ID-chip in de hand om te kopen/verkopen, constante controle op straat via gezichtsherkenning. Corona is dé reden die ze nodig hadden om onze vrijheden die we nog hebben/hadden af te nemen; wie dat nog niet ziet is stekeblind. Het systeem is er en het zal de komende maanden/jaren volledig worden ontplooid. Ik hoop dat iedereen goeie herinneringen heeft aan het pre-coronatijdperk, want die tijd komt niet meer terug.

 • Nina Debbaut

  Waarom DIT en waarom DAT ... pff doe gewoon wat ze vragen ... uiteindelijk komt iedereen aan de beurt zenne