"VRT moet kwistige sms'ers waarschuwen"

Thinkstock
Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) gaat de VRT vragen kijkers en luisteraars te waarschuwen als veelvuldig sms'en voor een wedstrijd geen zin heeft. Dat antwoordde hij in het parlement op een vraag van Orry Van de Wauwer (CD&V).

Veel mensen denken dat ze hun kans op een prijs of een 'meet and greet' kunnen verhogen door meerdere sms'en te sturen, ook al is dat vaak niet het geval. "Het is de maatschappelijke taak van de VRT om te voorkomen dat mensen, zeker zij die al in schulden zitten, zich nog dieper in de moeilijkheden kunnen werken door buitensporig deel te nemen aan wedstrijden", vindt Orry Van de Wauwer.

"Bij elke wedstrijd wordt beslist én meegedeeld hoeveel keer per persoon en/of nummer er kan worden deelgenomen", relativeert Sven Gatz. "De VRT kan echter niet verhinderen dat personen na het bereiken van deze limiet nadien nog meerdere keren per actie een sms versturen."

De minister gaat de VRT wel vragen of het mogelijk is om een bericht te versturen wanneer het maximaal aantal sms'jes voor deelname bereikt is. "Wanneer dat goedkoop of met niet te veel middelen kan, lijkt mij daar geen enkel tegenargument."
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  En de andere zenders? En is het normaal dat ik altijd de sportuitslagen moet zoeken tussen de reklame voor gokbedrijven op (alle) nieuwssites?

 • Guy muis

  ik denk dat ze in de kamer hun gsm meer gebruiken

 • Erwin Lauwens

  Ze zouden beter de reclame voor goksites op en rond het veld en rond sportprogramma's verbieden.

 • Gerard Braeckmans

  Bericht: "indien u geen geld hebt gelieve dan niet te spelen aub". Of hoe kinderlijk zal het zijn?

 • René Toeters

  Er is ook nog zoiets als legaal gokken op alles van de nationale loterij!