Exclusief voor abonnees

“Vroeger waren jongeren vaak links, nu verschillen ze nauwelijks van doorsnee Vlaming”

Centrumpartijen doen het meestal minder goed, studenten verkiezen uitersten

Screenshot over de Panoreportage rond Schild & Vrienden.
VRT-Pano Screenshot over de Panoreportage rond Schild & Vrienden.
De politieke voorkeur van jongeren verschilt steeds minder van die van de gemiddelde Vlaming. Ze zijn weliswaar minder links dan vroeger, maar dat betekent niet dat een “stille meerderheid” met het gedachtegoed van Schild & Vrienden dweept – zoals de beweging zelf beweert.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charlotte De greef

  Toen ik voor het eerst stemde, ging mijn stem ook naar Agalev (huidig Groen!). Ondertussen heb ik decennia miserie gezien met inwijkelingen, alsook het feit dat autochtonen systematisch worden gediscrimineerd en uitgebuit ten voordele van allochtonen. Omdat ik een rechtvaardig mens ben, ben ik nu rechts.

 • Luc Van Hauwermeiren

  Een gezegde:wie op zijn twintigste geen begrip heeft voor linkse symphatieen heeft geen hart. Wie op zijn vijftigste nog symphatie voor links heeft ....dan heb je geen verstand.

 • Roger Deprez

  Een dommerik veranderd nooit van gedacht.

 • André Van der Poorten

  Wat mij in die ganse zaak ergert is het feit dat op de sociale media vele mensen hun (rechtse) mening kunnen uiten doch op de Vrt vinden ze blijkbaar niemand die geen linkse praat vertelt ! Vrt , met de V van Vlaams ? De V van verrot !

 • Frederik Janssens

  Mustafa Weinbaum: anderszijds kun je je ook afvragen of de wereld niet mooier zou kunnen zijn met wat meer idealisme en wat minder met de stroom mee zwemmen. En inderdaad Christian Malfait, je kunt ook rechts zijn zonder racisme en fascisme aan te hangen. Het zijn die extreme rechtsen die de boel verzieken voor de rest. Net zoals er ook realistische linksen zijn, die de voordelen van socialisme willen zonder de uitwassen die er gewoonlijk bij horen.