"Vol? Met Kerstmis was het erger": Ster van Balen al op eerste dag verorberd

Annelies Sterckx met de Ster van Balen'.
Vanderveken Annelies Sterckx met de Ster van Balen'.
Vier uitdagers hebben de Ster van Balen, de nieuwste eetuitdaging van snackbar De Broodjeshoek, al op de eerste dag kleingekregen. Zij moesten twaalf pizzabaguettes en een gehaktbrood van een halve kilo met daarop gesmolten brie en maïs binnen de 40 minuten binnenspelen. En dat deden ze met verve, want het viertal klokte af op 17 minuten en 57 seconden.

De eetuitdagingen van De Broodjeshoek zijn inmiddels wereldwijd bekend. Allerlei eetkampioenen uit verschillende landen kwamen al ter plaatse om de strijd met de gigantische eetschotels aan te gaan. Na onder meer de 'Toren van Balen', 'Vulkaan van Balen', 'Monument van Balen' en 'Balense Reus' is er dit jaar de 'Ster van Balen', een schotel van twaalf pizzabaguettes, gesmolten brie, een bergje maïs en 500 gram gehaktbrood.

Ivan Van Cauter (31), Thomas Van De Weyer (32), Kevin Daems (35) en Roel Blockx (30) waren de trotse overwinnaars. Volgens de vier vrienden is er niet veel voorbereiding aan voorafgegaan. "Ik heb zelfs meer gegeten deze ochtend", lacht Ivan. "Het gerecht is zeker doenbaar, maar ook heel lekker. We hebben niet het gevoel dat we overvol zitten, met Kerstmis was het eigenlijk erger", lacht het viertal.

De vier vrienden maken nu kans op vier viptickets voor The Night of the Proms. Op het einde van het jaar worden die tickets verloot onder alle winnende groepen. De snelste groep krijgt nog een verrassingsprijs.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vangeel guido

  Als men jong is kan dat maar later ga je zeggen had ik dit maar nooit gedaan.

 • Karel Van Grootte

  Op naar Amerikaanse maten.

 • Rik Coppens

  Mag gerust gepromoot worden, we moeten ons niet 24/7 schuldig voelen.

 • Frank De Witte

  Vreetcultuur promoten, niet echt iets om trots op te zijn, zolang de gratis reclame het maar opbrengt zeker.

 • Lin Yammouni

  Echt leuk!!