“Voetbalcoach gereanimeerd door eigen speler nadat hij plots in elkaar zakt”

LPS
Tijdens een voetbalwedstrijd in vierde provinciale C in West-Vlaanderen is deze namiddag een trainer plots in elkaar gezakt. Hij verloor het bewustzijn en werd gereanimeerd door een van zijn eigen spelers.

Tijdens de wedstrijd tussen Jong Vijve en Aalbeke Sport werd de trainer van Jong Vijve, Rik Bettens (56), in de tweede helft plots onwel. Meteen snelde één van zijn spelers, de 24-jarige Thomas Maelfait, samen met iemand uit het publiek naar hem toe. “Beiden werken op de spoeddienst van het ziekenhuis in Waregem”, vertelt sportief verantwoordelijke Ronny Buyse. “Nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren, ademde Rik alweer. Nadien werd hij door een MUG-helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Brugge. Hopelijk loopt alles goed af, gelukkig dat we twee mannen hadden die weten hoe je moet reanimeren.” Het incident gebeurde in minuut 47 toen het 1-0 stond in het voordeel van Jong Vijve. De wedstrijd werd na het voorval gestaakt. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van meerhaeghe patrick

  super aan die mensen en bravo!

 • Sonja Geirland

  Proficiat, idd een geluk dat die er waren, de eerste 3-minuten zijn belangrijk

 • marc verkest

  Klasse speler. Al geluk dat hij EHBO gevolgd heeft. De club en trainer mogen die gast eeuwig dankbaar zijn.

 • Jan Beeuwsaert

  En daarom is die cursus volgen "reanimeren en defibrilleren" geen verloren cursus

 • Marleen Geerts

  Spoedig herstel! En proficiat voor de reanimatie!!!