"Voer de doodstraf in voor terroristen"

Voer de doodstraf opnieuw in voor terroristen. Daarvoor pleit advocaat Pol Vandemeulebroucke in De Standaard. "Wie de samenleving definitief kapot wil, verdient de doodstraf. Ik vind daar weinig barbaars aan."

Het debat over terrorisme schuift op, concludeerden verschillende gezaghebbende stemmen de afgelopen weken al. Kijk naar het pleidooi van N-VA om de vrije meningsuiting in te perken voor "collaborateurs" van terroristen.  

Samenleving kapotmaken
Daar doet strafpleiter Pol Vandemeulebroucke nu een schepje bovenop. In de Standaard pleit hij voor de invoering van de doodstraf "voor wie de samenleving definitief kapot wil maken".

Vandemeulebroucke hekelt de strafuitvoering in ons land. "'Pets en we gaan het niet meer doen.' Dat is het principe van ons strafrecht. Daarna mag iemand terugkomen. Maar de laatste jaren is er een andere categorie van misdrijven ontstaan die haaks op dat strafrecht staat. Terroristen met één harde schijf en één onuitwisbaar doel: de samenleving kapotmaken. Hen kun je niet zomaar terug in die maatschappij toelaten. Daarover is iedereen het eens."

Debat
Volgens de strafpleiter, die destijds Hans Van Themsche verdedigde, wordt het debat over wat er met terroristen moet gebeuren al te vaak uit de weg gegaan. Voor Vandemeulebroucke is de herinvoering van de doodstraf op zijn minst een debat waard.

"Wat is de andere optie? Moet je ze onder de grond stoppen en in een betonnen bunker, waarbij ze één keer per dag gelucht worden? Zonder bezoek, tot ze sterven op hun 75ste? Wie de samenleving definitief kapot wil, verdient de doodstraf. Ik vind daar weinig barbaars aan."

Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke, die destijds de racistische seriemoordenaar Hans Vanthemsche verdedigde, pleit voor de doodstraf voor terroristen.
BELGA Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke, die destijds de racistische seriemoordenaar Hans Vanthemsche verdedigde, pleit voor de doodstraf voor terroristen.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels