“Vluchteling Daniel vermoord omdat hij opvallend veel speelgoed kreeg”

De 9-jarige Daniel werd dood aangetroffen in een gracht.
PLE/Klaas De Scheirder De 9-jarige Daniel werd dood aangetroffen in een gracht.
De Palestijns-Libanese vluchteling Daniel El Alali werd niet vermoord wegens een openstaande schuld bij een mensensmokkelaar. Uit de huidige stand van het onderzoek blijkt dat de twee vermoedelijke daders de moord pleegden in hun drang naar geld. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. De kranten voegen er aan toe dat hoewel het gerecht niet communiceert over het motief, de info uit goede bron aan hen werd bevestigd.

Volgens de kranten was het de twee hoofdverdachten opgevallen dat kleine Daniel vanuit het buitenland geregeld nieuw speelgoed toegestuurd kreeg en dat de familie vaak nieuwe kleren kocht. Ondanks het feit dat de familie vluchtte uit Libanon en met een mensensmokkelaar naar het asielcentrum in Broechem kwam, leefde bij het duo het idee dat er geld te rapen viel. Vandaar ook de eis tot losgeld.

De hoofdverdachten hebben deels bekentenissen afgelegd, maar beschuldigen vooral elkaar, luidt het tot slot.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Hollevoet

    Waarom niet het elementaire fatsoen opbrengen om over een kindermoord niet openlijk te speculeren voor het onderzoek is afgerond? Waar is het goed voor om mist te spuien over het naakte feit dat een kind is vermoord op de plek waar wij het als samenleving hebben geplaatst, en waar zijn welzijn onze verantwoordelijkheid was?

  • Peter Janssen

    Het motief is irrelevant, er is een jongetje vermoord in AZ door vluchtelingen, elkaar beschuldigen maakt hen beiden schuldig.Je kunt je wel de vraag stellen waarom welgestelden als vluchteling terecht komen in AZ als er blijkbaar rijke familie in eigen land speelgoed en geld kan opsturen.