Ga naar de mobiele website
^ Top

"Vlaanderen zit vol": 11.11.11 pakt opnieuw uit met opvallende campagne

Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen

Op een aantal uitgekozen locaties in Vlaanderen en Brussel doken deze ochtend afficheborden op met de boodschap 'Vlaanderen zit vol'. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat het om een actie van 11.11.11 gaat die daarmee opnieuw haar vluchtelingencampagne in de kijker wil zetten.

Op honderden plaatsen in Vlaanderen en Brussel zijn vanmorgen affiches opgedoken met de opvallende slogan "Vlaanderen zit vol". Het gaat om een nieuwe campagne van 11.11.11, de koepel van de Noord-Zuidbeweging. De organisatie wil op die manier de aandacht vestigen op het feit dat Vlaanderen "vol zit" met mensen die bereid zijn om anderen te helpen.

De affiches zijn te zien in alle grote Vlaamse steden. Ook in Brussel werden ze op een vierhonderdtal plaatsen opgehangen, onder meer in de Wetstraat en aan het Schumanplein. Vanavond zullen de affiches overplakt worden, waardoor de tekst "Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen" verschijnt.

Vluchtende politici
De organisatie wil daarmee opnieuw haar vluchtelingencampagne in de kijker zetten, een tiental dagen nadat er controverse was ontstaan over de reclame waarin "vluchtende" politici werden afgebeeld. Tegelijkertijd wil 11.11.11 ook de vrijwilligers bedanken die zich inzetten voor de vluchtelingen.

"Het is de bedoeling om de mensen aan het denken te zetten met deze acties", zegt Josse Abrahams, de persverantwoordelijke van 11.11.11. "We willen prikkelen, maar zonder te polariseren."

"Meeste Vlamingen wel bereid om mensen te helpen"
"Daarnaast maken we ook duidelijk dat de meeste Vlamingen wel bereid zijn om mensen te helpen die op de vlucht zijn geslagen, zoals gebleken is uit een enquête die we enkele maanden geleden nog hebben afgenomen. Op sociale media zie je duidelijk dat daar soms weerstand tegen bestaat, maar het gaat dus niet om een meerderheid."

De campagne van 11.11.11 zal traditioneel haar hoogtepunt kennen in de week van 11 november. Maar dergelijke spraakmakende campagnes zullen de komende maand wellicht niet meer plaatsvinden. "We blijven uiteraard wel campagne voeren, met een ruim assortiment aan acties", besluit Abrahams.
132 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Guy De Smet

  Hulp moet schijnbaar altijd van dezelfde kant komen. Als beloning worden we dan getrakteerd met torenhoge belastingen.

 • Ronny Brodeoux

  Dit jaar 11-11-11 een grote flop !!! De bedenkers mogen vrezen voor hun C4 .

 • Herman Van den Bosch

  We steunen beter onze eigen arme bejaarden die verkommeren in rusthuizen(zeg maar sterfhuizen). Hoe hypocriet van 11.11.11 om de ogen te sluiten bij zoveel mizerie bij onze eigen bevolking. Maar ja, de uitdrukking "eigen volk" daar zit een reukje aan niet?

 • Tony Dekeukelaere

  Vlaanderen zit idd vol ! met nutteloze en veel geldverslindende NGO's !!!

 • Bernard de Vaal

  "we willen prikkelen zonder te polariseren". Wat als de waarheid nu eenmaal polariseert?

Meld een bug