"Vlaanderen geeft geen geld aan fonds voedselbanken, Wallonië en Brussel wel"

Minister van Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme (MR).
BELGA Minister van Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme (MR).
Minister van Maatschappelijke Integratie Denis Ducarme (MR) heeft een oplossing voor het tekort aan melk, bloem, rijst en andere basisproducten waarmee de voedselbanken al een tijdje kampen. Maar hij wijst er in Het Belang van Limburg vandaag ook op dat Vlaanderen niets bijdraagt aan het Europees fonds voor voedselbanken, terwijl Wallonië en Brussel dat wel doen.

Ducarme heeft een aantal oplossingen: zo verlengt hij de oude contracten van leveranciers. Intussen verlengt hij ook de periode van aanbesteding voor nieuwe contracten. "Europa heeft de regels voor de offertes veranderd, de leveranciers hebben zich daar niet aan gehouden waardoor we de nieuwe contracten niet hebben toegekend", legt de minister uit in de krant.

"Tegen maart moet dat allemaal in orde zijn. Om die periode te overbruggen trek ik 150.000 euro extra uit. Mag ik erop wijzen dat we al meer federaal geld dan voorzien hebben uitgegeven aan de voedselbanken: 14 miljoen euro sinds 2014 in plaats van 11 miljoen. Wallonië heeft ook al 13,2 miljoen euro bijgedragen en Brussel 8,6 miljoen euro. Maar Vlaanderen geeft niets." Daardoor valt er hier ook minder voedsel te verdelen.
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Als ik op de kaart naar Vlaanderen kijk dan ligt Brussel daar binnen, waar zit het probleem??

 • Dan Midden

  Vlaanderen "schenkt" jaarlijks 18 miljard aan wallobrux dus denk dat dat volstaat! Schaf deze dotatie af en ook Vlaanderen zal dan wel 20 miljoen kunnen storten!

 • Gino Denil

  Bedrijven en werkgelegenheid zijn niet gelijk verdeeld over het land. Die bevinden zich meer in Vlaanderen. Egoïsme en verzuring zijn ook niet gelijk verdeeld over het land. Die vind je ook meer in Vlaanderen.

 • Gerry Cle

  We weten toch allemaal dat deze regering strijdt tegen de armen ipv tegen de armoede. Met dat geld kunnen we minstens 4 uittredende parlementariërs betalen. VEEL nuttiger besteed.

 • Eddy Vandeweyer

  Vlaanderen is toch dat klein stukske grond in het kleine België waar NVA de patronaatpartij de lijnen uitzet, nietwaar, wel al het geld dient daar immers naar de rijken te vloeien, de armen mogen alleen betalen (het weinige dat zij nog hebben) en wegkwijnen in ellende en armoede. Dat is/wordt het huidige en toekomstige Vlaanderen onder NVA. Maar gelukkig kunnen wij in Mei 2019 daar verandering in brengen.