“Vijf jaar langer hogere facturen, onzeker pensioen en onbetaalbare zorg, óf sp.a”

“In Nederland waren de sossen gisteren de verrassing van de verkiezingen. Zondag gaan wij de verrassing zijn.” Dat zegt sp.a-voorzitter John Crombez op de slotmeeting van de sp.a-campagne in Bredene.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Wij bieden al die mensen die op ons zullen stemmen de zekerheid dat ze dankzij onze oplossingen, voor een goed pensioen, lagere facturen en de beste zorg, opnieuw plannen kunnen maken”, zegt Crombez. “En het Planbureau zegt dat die zekerheid voor iedereen kan, dat onze oplossingen haalbaar en betaalbaar zijn. Waarom zouden de andere partijen zich na zondag dan niet aansluiten bij onze nieuwe strijd? Welk excuus hebben ze dan nog? Ik zal in hun plaats antwoorden: geen enkel excuus.”

Crombez blijft in zijn slotspeech hameren op de drie speerpunten van deze campagne: een keuze voor sp.a is een keuze voor een btw van 6 procent op elektriciteit, een pensioen van minimum 1.500 euro en geen wachtlijsten meer in de zorg, luidt het. “Ik heb het gevoel dat die boodschap is aangekomen”, zegt hij. “Daarvoor hebben wij geen drie kandidaat-premiers, geen drie kandidaat-presidenten of drie witte konijnen nodig. Wij hebben het de voorbije maanden gewoon zelf gedaan.”

Hij waarschuwt dat de keuze van overmorgen er één is voor de komende vijf jaar. “De keuze is simpel. Of u kiest voor CD&V, N-VA en Open Vld en u hebt nog eens vijf jaar langer hogere facturen, een onzeker pensioen en onbetaalbare zorg. Of u kiest voor zekerheid, en dan kiest u sp.a.” 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Fosselle

  @ Muylaert : bent u vergeten dat vijf jaar geleden , voorafgaand aan de verkiezingen Bruno Tobback als eerste het idee lanceerde om de pensioenleeftijd op te trekken? Gelooft u nu werkelijk dat de SP.A die weer gaat verlagen (zonder budgettaire ruimte?). Geloven, tja iedereen gelooft in iets, maar ijlen?

 • Eric Leysen

  Onhaalbaar, onbetaalbaar en meer nog...onwaar. beloftes die niet na te komen zijn, wie er nog intrapt moet eens dringend de laatste vijftig jaar bekijken waar links mee regeerde...ze zorgden mee voor het faillissement van België zoals het nu bestaat.

 • Walter Mertens

  Peter ik ben gestopt na 42 jaar gestopt en krijg van. Rood groen blauw oranje 1200 €. Nu ga ik voor eigen volk eerst VB. Belang van de Vlamingen. VB

 • Walter Mertens

  Tot maandag dan komt zijn aap uit zijn mouw. OEPS geen geld voor jullie. Spijtig maar wij eerst. Voor mij VB. Zeker weten. Eigen volk eerst. Vlaams belang.

 • Rob Delbeek

  Meneer Aerts laat u toch niks wijsmaken. Mss is het tijd dat de rijken en bedrijven die woekerwinsten maken wat meer bijdragen. NVA maakt u bij alles wijs het is onhaalbaar, waarom dat blindelings geloven? U weet toch ook dat de koek momenteel niet eerlijk verdeeld is?