"Verzuurd omdat u jarenlang geen bal hebt gedaan": Demir haalt uit naar De Coninck in debat antidiscriminatiewet

Staatssecretaris Zuhal Demir.
BELGA Staatssecretaris Zuhal Demir.
De discussie over het rapport van een expertenteam over de antidiscriminatiewetten is vandaag even ontsierd door een bitse woordenwisseling tussen Kamerlid Monica De Coninck (sp.a) en staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). Vooral de staatssecretaris trok daarbij alle registers open.

De aanvaring sloeg op de rol van het middenveld bij de evaluatie van de wetten. Demir bleek gepikeerd door een vraag van De Coninck daarover en verweet het sp.a-Kamerlid daarop "verzuurd" te zijn omdat zijzelf "jarenlang geen bal heeft gedaan". Toen haar microfoon uitgeschakeld was, vertrokken nog allerlei verwijten van bij de staatssecretaris richting gewezen minister van Werk De Coninck.

"Als u geen fatsoenlijk antwoord kan geven, dan begint u op de persoon te schieten. Daar is niemand mee gediend. Ik vraag het middenveld te betrekken waar u doodsbang van bent", reageerde De Coninck. Terwijl nogal wat aanwezigen met gefronste wenkbrauwen het schouwspel gadesloegen, maande commissievoorzitster Muriel Gerkens aan de kalmte te bewaren, waarna de rust ook weerkeerde. 
73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Camp

  Dat diegene die spreken over Antwerpen en de schade die aangericht was zwijgen want de schade die nu aangericht wordt is gewoon niet te overzien! Erger dan ooit ervoor!

 • karel daneeels

  is een wet die maar in 1 richting werkt en te pas en te onpas wordt ingeroepen

 • freddy terweirs

  Zuhal4premier,

 • josep duhamel

  goed bezig zuhal, doorzetten

 • Jean De Grande

  james vroman, hier is geen plaats voor racisten. Zuhal is Belgische EN Vlaamse. Als zij zich hier moeit is dat haar volste recht. Ik begrijp niet dat zo een reactie geplaatst wordt, net zoals die van hurkmans. Of hebben we nog altijd te doen met dezelfde extreem linkse redactie die vindt dat er niet meer anoniem gepost mag worden maar voor bepaalde meningen uitzonderingen toelaat? Ik merk trouwens dat de redactie hun eigen regels overtreed door alleen initialen te gebruiken.