Exclusief voor abonnees

“Verdacht van gelobby bij N-VA” of “karaktermoord”? VRT-directie vertrouwt Claes niet meer

Peter Claes, directeur media en productie bij de VRT.
© VRT Phile Deprez Peter Claes, directeur media en productie bij de VRT.
Niemand in het directiecomité van de VRT steunt Peter Claes nog, de nummer twee in de hiërarchie. De vertrouwensbreuk aan de top van de openbare omroep is ‘absoluut en onherstelbaar’, en snijdt als een kloof de hele omroep doormidden. Dat schrijft De Morgen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc LInden

  maar wie vertrouwt vrt nog??? rood bastion met dezefde kleur aan informatie. Opkuisen en afschaffen. Gemeenschapsgeld moet neutraal gebruikt worden. herhalingen en slechte prpgramma's

 • jos theys

  De ACOD zal beslissen wat u zal slikken en wat u aan wie zal betalen. Ze vergeten echter te berekenen wat een VRT-kijker kost aan de belastingbetaler en wat een andere opbrengt bij een andere zender.

 • Jos Vanhoedenaghe

  Schaf gewoon al die politieke benoemingen af en neem bekwame mensen aan met een juist profiel.

 • Nick Vanwalleghem

  Schitterende reacties. "VRT is een rood bastion". En ondertussen heeft rood, wat, nog 10% van de stemmen ? Denk eens na, mensen. Zelfs ALS het waar is dat VRT een rood bastion is, de invloed is niet zo groot dan, hé ?

 • CHRISTIANA DE GEEST

  VRT en De Morgen twee handen op een buik, om dit te concluderen moet je geen politieke wetenschappen gestudeerd hebben!!!