“Vanaf maart carpoolstrook op E411 Waver-Brussel”

De E411 ter hoogte van Waver (archieffoto)
BELGA De E411 ter hoogte van Waver (archieffoto)
De E411-snelweg tussen Waver (Waals-Brabant) en Brussel krijgt vanaf maart een carpoolstrook tijdens de ochtend- en avondspits. Dat kondigt de Waalse minister van Leefmilieu en Mobiliteit Carlo Di Antonio (CdH) aan in de Sudpresse-kranten. Een rijstrook wordt zo voorbehouden voor auto’s met minstens drie personen aan boord.

Ook tussen Aarlen en Sterpenich (de grensplaats met het Groothertogdom Luxemburg) wil Di Antonio zulk traject realiseren. De bewindsman wil hiervoor een systeem van slimme camera’s inzetten. Deze moeten registreren of er wel degelijk sprake is van minstens drie inzittenden. Overtreders kunnen aan de hand van de nummerplaat worden beboet. Di Antonio wou aanvankelijk de rijstrook reserveren voor minstens vier personen, maar bindt gedeeltelijk in.

In het buitenland worden carpoolstroken al jaren gebruikt. In de Verenigde Staten worden geregeld overtredende automobilisten aan de kant gezet die met etalagepoppen of zelfs opblaaspoppen onderweg zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JAN krommentak

    U meent het na al die nieuwe maatregelen van de overheid om flexibele werken hoe ga je dit oplossen men wil meer mensen in de wagen maar iedereen moet flexibel zijn ! dit wil zeggen dat vele mensen zich meermaals moeten verplaatsen per dag het gevolg is dus een grotere drukte heel de dag door of heb ik iets gemist ?

  • Jan Mosselman

    Hebben ze in Nederland ook geprobeerd, werkt niet want de mensen zetten paspoppen in de auto en rijden gewoon alleen door. Pure geldverspilling en er gaat eens goed mee gelachen worden, de regering uitlachen om precies te zijn.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Een oneerlijk systeem! Als je 1 of 2 in de wagen zit moet je in de file blijven, zelfs als je ergens dringend moet zijn! En is er duidelijkheid over de inzittenden??? Dus een koppel met een baby = 3 inzittenden! Dan mag je op de rijstrook!!