"U heeft prijs gewonnen": meer dan honderd aangiftes bij politie nadat anonieme beller wil afspreken op locatie

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Er blijken veel meer slachtoffers nadat eerder deze week verschillende mensen de politie Westkust (Koksijde, De Panne, Nieuwpoort) verwittigden omdat ze werden opgebeld door een onbekend persoon, die vroeg om af te spreken.

De anonieme beller zei dat de mensen aan de andere kant van de lijn een prijs zoals een iPad hadden gewonnen. Om die te verzilveren, moesten ze naar een bepaalde locatie komen. De politie verspreidde een oproep via sociale media en de pers om niet in te gaan op het voorstel en de politie te verwittigen.

"Na onze oproep kwamen wel honderd telefoontjes van burgers binnen. Gelukkig is niemand ingegaan op het voorstel van de beller. Nu heeft het geen nut meer om ons te bellen. Onze Computer Crime Unit is bezig met een onderzoek op basis van de gegevens", zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politiezone Westkust. Mogelijk wou de beller de mensen uit hun huis halen om in te breken, al is dat niet zeker.

"Het is ook niet zeker dat er strafbare feiten gepland stonden, maar het is altijd beter om niet in te gaan op vreemde telefoontjes", aldus Deburchgraeve.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pieter Dehaene

  Toekomen met 20 man...?

 • jan swaenen

  Daar gaat toch niemand op in, want dan is er wel degelijk iets mis met je verstand

 • Eric Engels

  Hoe simpel kun je zijn

 • danny janssens

  Eigenlijk spreek je met die persoon af en blijf gewoon thuis. Dan eens zien wie er probeert in te bteken. Vooral , hoeveel zin die daar nadien nog zal in hebben.