"Telewerk blijft de norm, nieuwe manieren van ontspanning zijn mooie motivatie om maatregelen te blijven opvolgen”

Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum.
Photo News Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum.
Volgende week kunnen bedrijven opnieuw opstarten, maar telewerk blijft wel de norm. Dat heeft Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum, maandag op de dagelijkse persconferentie gezegd. Hij benadrukte ook dat de maatregelen nog goed opgevolgd moeten worden.

"Niets is zeker en verworven. Het virus is nog niet verslagen en kan opnieuw opflakkeren waardoor de situatie weer kan verslechteren", aldus Stevens.

Bedrijven starten opnieuw op

Volgende week kunnen de bedrijven opnieuw opstarten. Telewerk blijft de norm, maar voor bedrijven waar dat niet gaat en waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden, is er een reeks van maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Die zijn te vinden in de "Generieke Gids", die bedrijven kunnen consulteren en downloaden op werk.belgie.be.

Contactloze sporten met twee mensen

Verder kunnen mensen vanaf 4 mei nieuwe manieren van ontspanning zoeken. Zo kunnen contactloze sporten met twee personen in openlucht, zoals tennissen, golfen en vissen. Stevens benadrukt dat de kleedkamers en cafetaria's niet open zullen zijn.

Deze perspectieven zijn een mooie motivatie om de geldende maatregelen te blijven opvolgen, besloot de woordvoerder.

Lees ook:
Rug aan rug werken en geen lunch naast collega’s: zo zullen we opnieuw aan de slag gaan (+)

Je mag met vrienden sporten, waarom dan niet afspreken in tuin? Moet mijn kind verplicht naar school? Massa vragen over exitstrategie. Wij zoeken de antwoorden (+)
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sven Stolk

  1 vraag was, hoe zit het met het vaccin medische raadgevers. Dan werd het stil zeg dan eerlijk tot dan vaccin veel doden. Klaar dan weten we het. Al die zever.

 • Viviane Boudewijns

  Veel bedrijven zijn door het coronavirus te weten gekomen dat er teveel personeel bureau taken verrichten, achteraf komt de aanpassing wel.

 • Frank De Witte

  Telewerk gaat niet de norm worden na de crisis zoals ik soms hoor. Technisch mag het nog mogelijk zijn, het sociale van met een groep mensen fysiek in 1 ruimte te vergaderen is veel sterker. Telewerk kan je gebruiken als het moet en als iets snel moet gaan, maar de standaard zal het niet direct worden. Misschien later, als men heel realistisch aanvoelende virtuele vergaderingen in 3D kan opzetten, dan maakt telewerken misschien meer kans.

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  Groot gelijk, we moeten dringend anders gaan leven.

 • Etienne De Bondt

  Maak jullie toch geen illusies, na de crisis zal ALLES terug worden als daarvoor, en waarom niet? Het enig wat zou moeten veranderen is de globalisering maar dat is een utopie, daar speelt het geld en dat kan men niet veranderen.