'Stier van Marcinelle' is niet meer en laat 31 kinderen bij 3 vrouwen achter

Serge Régnier, zijn drie vrouwen en een deel van zijn kroost in 2005.
HLN Serge Régnier, zijn drie vrouwen en een deel van zijn kroost in 2005.
Serge Régnier, bijgenaamd de 'Stier van Marcinelle', is niet meer. De vader van 31 kinderen bij drie vrouwen overleed vrijdag op 58-jarige leeftijd aan een hersentumor. Dinsdag is hij begraven, meldt Het Nieuwsblad.

Régnier verwekte zijn nageslacht bij zijn vrouw Christine, haar zus Karine en vriendin Judith, een oude jeugdliefde. 'Le Taureau de Marcinelle' woonde tegelijk met de drie vrouwen en alle 31 kinderen samen onder één dak in een bescheiden hoekhuis in de schaduw van de mijnterrils van Charleroi. "Jaloezie bestaat niet in dit huis", zei Régnier in 2005 aan onze krant. Toen zus Karine wel kinderen wou, maar geen man vond, kon Régnier moeilijk nee zeggen.

De 31 kinderen waren respectievelijk als volgt verdeeld: zestien kinderen bij zijn vrouw, zes bij diens zus en negen bij de vriendin. Allen met de achternaam Régnier. Intussen is het oudste kind een eind in de dertig, en is de jongste nog geen drie jaar oud. 

De werkloze vijftiger leefde van een werkloosheidsuitkering en ongeveer 7.500 euro kinderbijslag per maand. Over het geroddel over de ongewone gezinssituatie maakte hij zich niet druk. "Laat ze maar lachen, wij zijn gelukkig", zei hij daarover. Régnier laat ook verschillende kleinkinderen na.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ingrid Charlier

  Werken gaan dat deed hij niet maar wel kinderen maken aan de lopende band. En wij maar werken om al dat kindergeld te betalen.

 • Martine Werbrouck

  Mits hij weg komt te vallen zijn het nu wezen dus dubbel kinderbijslag!!!

 • Stephan Chef

  Alez tenminste ene dopper minder.

 • Elle Devee

  Als ze dat kindergeld al wat beter zouden reglementeren waren we al een grote stap verder. Aantal kinderen waarvoor kindergeld verkregen wordt zou moeten beperkt zijn tot een redelijk aantal.

 • Lionel De Wannemaeker

  Wie zegt dat je niet mag samenwonen? Wettelijk huwen kan niet. Zou ze niet graag te eten geven de vrouwen en mannen met buitenechtelijke relaties. Ik zie hier geen probleem als die man en die vrouwen zich daar goed bij voelden.