"Steradvocaten" not amused met uithaal topmagistraat

Sven Mary en Jef Vermassen tijdens het proces tegen leden van de familie Aquino.
PHOTO_NEWS Sven Mary en Jef Vermassen tijdens het proces tegen leden van de familie Aquino.
Het zit er bovenarms op tussen de federaal procureur en het kransje topadvocaten. Zij zijn 'not amused' met de uithaal van Frédéric Van Leeuw in 'De Tijd': "Ik vind het jammer dat hun theorieën eerder in de media gebracht worden dan in de rechtbank, waardoor ze niet tegengesproken kunnen worden door de mensen die het dossier kennen", zegt Van Leeuw. "Bovendien lijkt de tactiek soms een poging om de magistraten van het parket of de rechtbank psychologisch te destabiliseren."

"Zijn uitspraken doen me de wenkbrauwen fronsen", reageert Sven Mary in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws. Hij voelt zich allerminst aangesproken. "Ik vind sterren wel mooi om naar te kijken. Maar ik heb mezelf nog nooit een ster gewaand." Hij moet ook lachen met het feit dat hij grenzen zou hebben overschreden. "Dan zou de stafhouder mij op het matje roepen. Ik kan me niet herinneren dat dat is gebeurd." Jef Vermassen betreurt de uithaal van Van Leeuw. "Ik ben al 44 jaar advocaat en ben nog geen enkele keer vervolgd en gestraft om deontologische inbreuken. Waarom sleurt men daar altijd mijn naam bij?"

Aquino
De sfeer tussen het federaal parket en de bekende pleiters is al enkele maanden niet al te best. Eén van de aanleidingen was het monsterproces in Hasselt tegen de Belgisch-Italiaanse familie Aquino die verdacht wordt van miljoenentransporten cocaïne. De dure advocaten vinden dat het federaal parket het spel niet eerlijk speelde. Ze betichten het parket onder meer van misdrijven te hebben uitgelokt, een burgerinfiltrant te hebben gebruikt en valse pv's te hebben opgesteld.