Exclusief voor abonnees

“Solden in het rusthuis zullen snel voorbij zijn”

Eenmaal de leegstand voorbij is, verwachten experts dat prijzen weer zullen stijgen

Didier Verbaere
De kortingen op rusthuiskamers zijn van korte duur. Volgens experts zullen de prijzen zich op termijn herstellen en weer zachtjes verder stijgen, zoals ze al decennialang doen.

Een gratis proefperiode van veertien dagen of een sterk verlaagd tarief voor het leven: in onze krant kon u vandaag lezen dat er koopjes in woonzorgcentra te doen zijn. “Maar die solden zullen snel weer voorbij zijn”, zegt Dominique Verté, professor sociale gerontologie aan de VUB. “De kostprijs die wordt aangerekend is de reële kostprijs, daar zit niet veel rek op. Nu zetten sommige rusthuizen de prijs tijdelijk lager uit economische noodzaak, omdat er een probleem van leegstand is.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen




9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Latet

  Geld verdiennen op de kap van de zorg kan niet dat is een schanden ontoelaatbaar.

 • Dirk Sonck

  In denk dat het eerder het omgekeerd zal zijn. De solden gaan nog een hele to duren.

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Het is enkel om het geld de persoon telt daar niet ik blijf zolang mogelijk alleen wonen een poetsvrouw ,verpleegster , enz kost me veel minder en ik mag nog doen wat ikzelf wil en kan

 • Peter Mariman

  Als investeerders er instappen dan wordt het duurder. Dat is duitsland

 • Paul Baeten

  Huur een hotelkamer volpension.Veel goedkoper dan een rusthuis.