'Slechtste buren van het land' worden geïnterneerd: "Eindelijk kan rust terugkeren"

'Selchtste buren van het land Laurette en Luc De Vos
Foto Jelle Houwen 'Selchtste buren van het land Laurette en Luc De Vos
De ‘slechtste buren van het land’, de broer en zus uit de Dorpsstraat in Sint-Michiels die al een halve eeuw hun buren terroriseren met scheldpartijen en dreigende zinnebeelden, worden geïnterneerd. Dat heeft het hof van beroep deze morgen beslist.

De gerechtspsychiater stelde een geestesstoornis vast bij de twee bewoners van de Dorpsstraat. Dat is een verklaring voor de scheldtirades en het glas dat over de tuinmuren gegooid werd. Na een lang gerechtelijk proces worden de broer en zus nu geïnterneerd.

“We zijn opgelucht dat ze eindelijk hulp krijgen, want we ijveren daar al lang voor”, klinkt het bij de buren. “Hopelijk blijft het nu rustig tot ze effectief meegenomen worden. Maar dan zal de rust eindelijk terugkeren. De kinderen zullen weer vrij buiten kunnen spelen, zonder dat ze constant uitgescholden worden.”

Buurtbewoner Wilfried Cokelaere is opgelucht dat de twee geïnterneerd worden. “Eindelijk kan de rust in de straat terugkeren”, zegt Wilfried. “Het is bijna niet te vatten dat er pas na bijna vijftig jaar ellende een einde aan komt. Tot dinsdagavond zaten ze ons te bedreigen. Vanuit hun venster toonden broer en zus hoe ze ons de keel wilden oversnijden.” 

De beklaagden zelf waren deze middag niet bereikbaar voor commentaar. Ze sloten zich op in hun woning en lieten het rolluik enkel naar boven gaan om te kijken wie er voor de deur stond. Diezelfde deuren openen, deden ze niet. 

Luc en Laurette hebben nu een maand de tijd om in Cassatie te gaan. Al zullen ze zich dan wel moeten focussen op eventuele fouten in het dossier om hun zaak hard te maken. Doen ze dat niet, is de Dorpsstraat binnen een maand verlost van hun kwelduivels.
76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  als een gnse straat problemen heeft met die twee,dan scheelt er toch iets,

 • frank joos

  Toch hebben ze deze mensen uit hun woning gekregen Schandalig.

 • anni degraeve

  Jaren terug, voordat die ganse hetse rond deze twee mensen liep, heb ik die mijnheer ontmoet, en moet zeggen die was heel vriendelijk en voornaam.

 • Paul Van Hooland

  Onbegrijpelijk , ken deze zaak al 6 jaar , dit is nog veel te lang . Dus nooit bemiddelaar of sociaal assistente bij gehaald . Wat doet die burgemeester daar in Brugge ? Van Hooland Paul

 • Chris Devlaeminck

  Ongelofelijk hoe die mensen weggepest worden met hulp van het hof van beroep.