'Slechtste buren van het land' verzetten zich tegen internering en gaan in cassatie

Broer en zus Luc De Vos en Laurette in 2016. Ze hebben altijd volgehouden dat zij het slachtoffer zijn.
Jelle Houwen Broer en zus Luc De Vos en Laurette in 2016. Ze hebben altijd volgehouden dat zij het slachtoffer zijn.
De ‘slechtste buren van het land’, de broer en zus uit de Dorpsstraat in Sint-Michiels die al een halve eeuw hun buren terroriseren met scheldpartijen en dreigende zinnebeelden, verzetten zich tegen hun internering. Ze stappen naar het Hof van Cassatie. De buurt is dus nog altijd niet verlost van haar kwelduivels.

De gerechtspsychiater stelde een geestesstoornis vast bij de twee bewoners van de Dorpsstraat. Het is een verklaring voor de scheldtirades en het glas dat over de tuinmuren gegooid werd. Na een lang gerechtelijk proces werd in februari beslist de broer en zus te interneren, maar daar leggen de twee zich niet bij neer. Luc en Laurette kregen even de bedenktijd om naar het Hof van Cassatie te trekken en doet dat nu ook. 

De buurt was in februari nog opgelucht dat er een oplossing in zicht was. "De kinderen zullen weer vrij buiten kunnen spelen zonder dat ze constant uitgescholden worden", klonk het na de rechtszaak bij een van hen. “Het is bijna niet te vatten dat er pas na bijna vijftig jaar ellende een einde aan komt. Ze zitten ons dagenlang te bedreigen. Vanuit hun venster toonden broer en zus hoe ze ons de keel wilden oversnijden.”

In 2011 al verschenen de twee voor de rechter die ze toen veroordeelde. Al maakte dat weinig indruk. In 2016 volgde een nieuwe veroordeling en kregen Luc en Laurette elk een jaar cel waarvan de helft met uitstel. Uiteindelijk werd beroep aangetekend. Hun internering wordt niet uitgevoerd zolang ze in cassatieberoep zijn. En dus is de Dorpsstraat nog altijd niet verlost van de kwelduivels.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Laat de rechters oordelen over de feiten, het dossier en de omstandigheden. Maar het is er wat over en nogal laag om dergelijke simpele mensen in de pers iedere keer groot en breed af te schilderen als de slechtste buren van het land. Dat verhindert een objectieve behandeling, verergert de zaken enkel maar en is gewoon riooljournalistiek.

 • Ronny Van Looy

  Nu weet ik weer waar ik die man van ken, heeft hij niet de rol vertolkt van die professor in de film "Back To The Future" ?

 • Roger Declercq

  Een groot probleem in België is dat er te veel mogelijkheden bestaan om in beroep te gaan. Als ze nu bot vangen kunnen ze nog naar de Europese rechten van de mens. Misschien is er ergens nog wel iets om verder beroep aan te tekenen.

 • Jonas Van snee

  Jammer dat het mijn gebuur niet is... zou me best wel goed kunnen amuseren met hun

 • Jan Van Rompaey

  Is dat een pro-Deoadvocaat? Dan kunnen ze nog jaren gratis procederen op de zwoegende Belg zijn kosten.