“Schrijf elke dag op met wie je contact hebt, en wat hun telefoonnummers zijn”

Viroloog Emmanuel André.
BELGA Viroloog Emmanuel André.
Viroloog Emmanuel André, de coördinator van het interfederale comité dat zich bezighoudt met de ‘contact tracing’ om potentiële coronabesmettingen op te sporen, heeft op Twitter opgeroepen om vanaf vandaag de namen en de telefoonnummers bij te houden van de mensen met wie u contact heeft gehad. “Indien u ziek wordt, kunnen deze mensen voldoende ondersteuning krijgen”, klinkt het.

Ook Rik Van de Walle, de rector van de Universiteit Gent, oppert om “aan het einde van iedere dag” neer te schrijven met wie u in contact bent gekomen. “Zodat het blad niet leeg is als de vraag komt.”

‘Contact tracing’ is onderdeel van de exitstrategie die vanaf vandaag van start gaat. Zodra een arts een Covid-19-besmetting vaststelt, zal de besmette persoon gecontacteerd worden door een ‘contact center’ in zijn gewest, om een lijst van contacten op stellen van mensen met wie de persoon de afgelopen twee weken contact heeft gehad.

De oproep van André en Van de Walle moet die opdracht efficiënter doen verlopen, zowel voor de gecontacteerde personen, als voor de ‘contact tracers’ zelf.

Lees ook: De contactspeurders die ons zullen ondervragen als we corona hebben: “We moeten weten wie uw minnares is. Maar we houden het geheim” (+)
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ferdinand Nuyts

  In de goede oude tijd was er telefoon en een telefoonboek, toen kon je iedereen bereiken, nu in de moderne tijd heeft iedereen 2 GSM's zelfs de kinderen, en kan je niemand nog bereiken want alleen de vriendjes hebben een nummer, hallo.

 • alex hermans

  wat met de theorie dat je via 6 personen contact hebt met heel de wereldbevolking bv mijn kapper kent tobback en die is al ooit bij de koning geweest

 • Kris Delen

  Tom Henri, ik dacht net hetzelfde roflol :-D

 • Martine Van Doren

  Ik denk het niet. Zolang jullie denken dat wij de popjes zijn die moeten dansen ga ik op geen één enkele manier meewerken

 • van dorpe sabien

  dat is misschien goed voor iemand die veel mensen ziet want als ze bij iemand geweest zijn die dat virus wel heeft gehad kunnen ze misschien zien hoe ze het virus meer kunnen tegenhouden en om geen nieuwe epidemie tegen te komen dat willen we echt niet