#SamenTegenCorona: work-out met je kat en boodschappen van liefde voor de grootouders

#samentegencorona
Alex Moussoux #samentegencorona
Samen Tegen Corona! Het coronavirus verandert ons dagelijks leven. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Wil je de mensen die in quarantaine zitten steunen met een videoboodschap, of heb je een idee om je medemens te helpen, deel dan jouw initiatief, een hartverwarmende video, foto of bericht op sociale media met de hashtag #samentegencorona. 

Alle videoboodschappen en praktische ideeën om anderen te helpen, zoals een initiatief om boodschappen te doen voor je buren, zijn meer dan welkom. Je kan mailen naar samentegencorona@hln.be of whatsappen naar 0474/74.65.02. 

Drone vandaag boven Melle

Schrijf of teken uw boodschap op een spandoek, of wees nog creatiever. Doe je iets speciaals, laat het ons dan nu al weten op samentegencorona@vtmnieuws.be en laat zeker ook je telefoonnummer en adres achter. Samen vechten we tegen het coronavirus.

Gisteren vloog de drone boven Putte:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Work-out met je kat

Personal trainer Raffaele zit niet stil. Dat bewijs vind je terug op YouTube waar hij een video publiceerde om in beweging te blijven met je favoriete viervoeter.

Beschutte werkplaats Travie wil samen met vrijwilligers 100.000 mondmaskers maken

Beschutte werkplaats Travie start met een productielijn waarmee ze samen met 1.500 vrijwilligers in totaal 100.000 mondmaskers wil maken voor de Brusselaars. In de werkplaats worden kits met stukken stof en elastiek gemaakt die dan per fiets naar de vrijwilligers thuis worden gebracht om ze daar in elkaar te zetten. “Het is een wonder dat we dit zo snel op poten hebben kunnen zetten.”

#samentegencorona
Baert Marc #samentegencorona

Knutselwerken voor verzorgingstehuis Ter Dorpe in Sint-Antonius-Zoersel

De leerlingen van het zesde leerjaar van de Antoniusschool in Sint-Antonius-Zoersel knutselden voor het verzorgingstehuis Ter Dorpe in Sint-Antonius-Zoersel. “Het is hartverwarmend om te zien hoe zij onze bewoners een hart onder de riem kwamen steken!”

#samentegencorona
zesde leerjaar Antoniusschool #samentegencorona

Student verpleegkunde Rety Vandevoorde (49) springt bij in wzc Sint-Vincentius: “Ik heb geen seconde getwijfeld”

Rety Vandevoorde (49) uit Ronse volgt nu haar vierde module verpleegkunde aan het Vesalius Instituut voor Verpleegkunde, maar ruilt de schoolbanken tijdelijk opnieuw in voor haar job bij woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Avelgem.

#samentegencorona
Rety Vandevoorde #samentegencorona

Hart onder de riem voor grootouders 

#samentegencorona
Alex Moussoux #samentegencorona
#samentegencorona
Nora #samentegencorona

Modehuis Natan maakt mondmaskers voor het Jan Yperman Ziekenhuis

Ieperling Edouard Vermeulen, de ontwerper van het modehuis Natan, heeft zijn productie in Brussel stilgelegd om zijn ateliers beschikbaar te stellen voor het maken van mondmaskers. Op dit moment worden er 5.000 exemplaren gemaakt.

Natan
RV Natan

Swapfiets geeft 100 gratis fietsen aan Antwerpse zorgverleners

“We willen cruciale sectoren vanuit Swapfiets zoveel mogelijk ondersteunen.”

Swapfiets is ondertussen actief in vier Vlaamse steden.
MORREC Swapfiets is ondertussen actief in vier Vlaamse steden.

Lees ook:

De dagboeken van vijf West-Vlaamse helden: “Liefst 50 procent meer aangekocht deze week in de supermarkt! En 25 procent minder klanten” (+)

Iedereen apart, maar toch allemaal samen (+)

’s Ochtends werkt Rudi in de supermarkt, in de namiddag vrolijkt hij rusthuisbewoners op: “Waarom thuiszitten als je die mensen even kan opbeuren?” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bruno Draulans

    Die kat is heel passief bezig

  • ISABEL FRANCOIS

    Work-out met je kat?Hier thuis wordt dat:hoe creatief ben je met pleisters.