#SAMENTEGENCORONA
“Violist geeft openluchtconcert, 500 liter soep voor hulpverleners, en wielrenners fietsen hartverwarmende boodschap”

#samentegencorona
Tiana uit Ingelmunster #samentegencorona
Samen Tegen Corona! Het coronavirus verandert ons dagelijks leven. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Wil je de mensen die in quarantaine zitten steunen met een videoboodschap, of heb je een idee om je medemens te helpen, deel dan jouw initiatief, een hartverwarmende video, foto of bericht op sociale media met de hashtag #samentegencorona. 

Alle videoboodschappen en praktische ideeën om anderen te helpen, zoals een initiatief om boodschappen te doen voor je buren, zijn meer dan welkom. Je kan mailen naar samentegencorona@hln.be of whatsappen naar 0474/74.65.02. 

Tekeningen met hartverwarmende boodschappen

#samentegencorona
Tiana uit Ingelmunster #samentegencorona

Vogelverschrikkers moedigen nu hulpverleners aan

Ze staan er weer, de reeks vogelverschrikkers in hun maïsveld langs de N16 in Willebroek. Groentekweekster Els Verhasselt verkleedde de poppen als hulpverleners. “Ik wens alle mensen in de zorgsector zóveel moed toe.”

#samentegencorona
David Legreve #samentegencorona
#samentegencorona
David Legreve #samentegencorona

Sportieve initiatieven

Dat bewegen belangrijk is, hoeven we je niet meer te vertellen: “Zo creëer je weerstand tegen het coronavirus”. Wielrenners Joris Nieuwenhuis en Oliver Naesen maakten van hun dagelijkse training gebruik om een mooie boodschap “bijeen te fietsen”. Het resultaat vind je hier:

#samentegencorona
Instagram Naesen. #samentegencorona

Voedselbanken doen oproep naar vrijwilligers om open te blijven: “Mensen in moeilijkheden kloppen nu ook aan”

Veel voedselbanken waar kwetsbare mensen terechtkunnen, sluit de deuren wegens het coronavirus. Er is een tekort aan vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om de voedselbanken draaiende te houden. Of voedselbanken sluiten omdat de voorraad uitgeput is. Supermarkten hebben geen overschotten door de vele hamsteraars die ze dagelijks over de vloer krijgen.

Ward Degeyter, vrijwilliger bij de Voedselbank in Wilrijk, doet een oproep in “De Ochtend” op Radio 1 waarbij hij jonge mensen die technisch werkloos zijn en studenten wil warm maken om te helpen zodat de voedselbanken open kunnen blijven.

Violist geeft openluchtoptreden voor rusthuisbewoners: “Lichtpuntje in vreemde tijden”

In Sint-Niklaas keken de zestig bewoners van woon-zorgcentrum Ten Berge er al een hele ochtend naar uit. En ’s middags was het eindelijk zover. Wie dat wilde, mocht in de zon op het terras gaan zitten en werd getrakteerd op een openluchtoptreden van de “Vlaamse André Rieu”, violist Stijn Vande Voorde uit Hamme.

Zing de verbuigingen van de Latijnse substantieven met The Lion Sleeps Tonight

Leerkracht Latijn Nina Van Olmen is wel heel creatief met de manier waarop ze haar leerlingen digitaal lesgeeft. Ze zingt namelijk de verbuigingen van Latijnse substantieven onder begeleiding van het gekende lied “The Lion Sleeps Tonight” uit de Disneyfilm The Lion King.

Elektrische fietsen van Billy Bike gratis voor Brusselse hulp- en zorgverleners

Het deelplatform Billy Bike gaat zijn Brusselse elektrische stadsfietsen tijdens de coronacrisis ter beschikking stellen aan alle mensen die in eerste lijn bijdragen aan de strijd tegen het coronavrius. Ambulanciers, politieagenten, MIVB-medewerkers, de vuilnisophalers van Net Brussel en de supermarktbedienden krijgen daarom ook toegang tot de 500 gratis minuten van Billy Bike.

Fiets van Billy Bike
Alexandre de Terwangne Fiets van Billy Bike

Frituur levert wekelijks frietjes met snack voor spoedafdeling in UZ Gent

Frituur Emily’s uit Gent wil de spoedafdeling van UZ Gent een hart onder de riem steken. Wekelijks trakteren ze er de medewerkers op frietjes met een snack.

#samentegencorona
Geert en Caroline #samentegencorona
#samentegencorona
Geert en Caroline #samentegencorona

Twee Brugse ondernemers maken 500 liter soep voor AZ Sint-Lucas in Brugge

Ook Kenzo (Bistro To Taste) en Sam (Dhollander - Depagas) willen de zorgverleners steunen in deze woelige tijden. Ze maakten maar liefst 500 liter verse soep.

#samentegencorona
Kenzo (Bistro To Taste) en Sam (Dhollander - Depagas) #samentegencorona
#samentegencorona
Kenzo (Bistro To Taste) en Sam (Dhollander - Depagas) #samentegencorona

Jeroen Verdick uit Turnhout maakt ‘coronacocktail’

Een twintiger uit Turnhout maakte van het thuiszitten gebruik om een video op te nemen waarbij hij een ‘coronacocktail’ creëert. Let op: niet voor gevoelige magen.

Alpaca James brengt rusthuisbewoners bezoek in coronatijden

De bewoners van woonzorgcentrum Domein Castelmolen in Meerbeke kregen zondag bezoek van alpaca James.

#samentegencorona
rv #samentegencorona

Broertjes maken kunstwerk op Waversebaan om zorgverleners hart onder de riem te steken

Zorgverleners die langs de Waversebaan in Oud-Heverlee rijden krijgen extra steun van de broertjes Eli (16) en Gus (12). Zij knutselden dinsdag een kunstwerk in elkaar om hen te steunen in deze moeilijke tijden.

#samentegencorona
vertommen #samentegencorona

Lees ook: De dagboeken van vijf West-Vlaamse helden: “Dertig tot veertig adressen per dag, mét mondmasker. En in de auto kan ik even naar adem happen” (+) 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wendy Van Meel

    Prachtig. Ook ik wil graag vrijwilliger worden. Helaas voorlipig nog niet mogelijk. Ik ben technisch werkloos thuis bij de kindjes en partner moet nog werken.