#SAMENTEGENCORONA
Onze drone vliegt weer uit, het ‘zotste shot vanuit u kot’ en andere hartverwarmende acties

RV
We gaan door een moeilijke periode, maar geven de moed niet op. Dat blijkt uit de vele hartverwarmende acties en initiatieven die overal in Vlaanderen georganiseerd worden. Wil je andere mensen in quarantaine een hart onder de riem steken of heb je een leuke bezigheid bedacht om de tijd aangenaam door te komen? Deel dan jouw bericht, foto of video op sociale media met de hashtag #samentegencorona.

Je kan je ei ook kwijt door een mailtje te sturen naar samentegencorona@hln.be of een WhatsApp-berichtje naar 0474/74.65.02 en misschien komt jouw bericht dan wel in ons grote overzicht.

VTM Nieuws vliegt over Vlaanderen met drone

Nu we allemaal moeten binnenblijven voor onze eigen gezondheid en de gezondheid van anderen, willen VTM Nieuws en HLN graag hun steentje bijdragen om mensen te verbinden. Daarom sturen ze elke dag een drone de lucht in. Zondagmiddag stijgt hij op in Holsbeek. Blijf vooral in uw kot, maar als u de drone hoort overvliegen tussen 14 en 17 uur, wuif dan naar de camera, in de tuin, op uw balkon of vanuit uw raam. Schrijf of teken uw boodschap op een spandoek, of wees nog creatiever. Doe je iets speciaals, laat het ons dan nu al weten op samentegencorona@vtmnieuws.be en laat zeker ook je telefoonnummer en adres achter. 

‘Zotste shot vanuit u kot’

Een coach van basketbalteam Melco Ieper heeft een Facebookpagina gemaakt waar iedereen zijn basketkunsten kan laten zien. Op ‘Zotste shot vanuit u kot’ kan iedereen filmpjes delen van hoe hij of zij scoort in een geïmproviseerde ring in huis. 

Zondagse berenjacht in Beerse

Geïnspireerd door het kinderboek ‘Wij gaan op berenjacht’ van Michael Rosen en Helen Hoxbury zetten de bewoners van de Hoge Bergen in de Antwerpse gemeente Beerse massaal teddyberen en andere knuffels voor hun raam of op hun oprit. Het idee komt oorspronkelijk uit Australië, en werd door de Facebook-groep De Boekenjagers naar Beerse gebracht. Zo kunnen mensen tijdens hun korte wandeling zonder menselijk contact wel de schattige knuffelberen spotten.

Jef brouwt met Antibirus eerste lockdown-bier

Brouwer Jef Pirens uit het West-Vlaamse Izegem heeft een speciaal lockdown-bier gebrouwen. “Ik brouwde het als antwoord op de crisis en om iedereen een hart onder de riem te steken”, zegt de man. “Het resultaat is een licht blond bier van 5% met een licht gefumeerde toets. Je kan het omschrijven als een mooie drinker met toch veel smaak.” Het bier kreeg de toepasselijke naam Antibirus.

Jef Pirens met zijn biertje.
RV Jef Pirens met zijn biertje.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Niky Luts

    Ik vind dit niet kunnen. Ze zeggen blijf in uw kot en met het uitvliegen van de Drone staan er soms toch veel mensen samen maar niet op afstand. Stop ermee of we kunnen die Corona nietstoppen