#SAMENTEGENCORONA: “Balkonbingo, zeg het met gebak, geef elkaar een virtuele knuffel, en andere fijne initiatieven”

#samentegencorona
Kenny Sergeant #samentegencorona
Samen Tegen Corona! Het coronavirus verandert ons dagelijks leven nu echt. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Wil je de mensen die in quarantaine zitten steunen met een videoboodschap, of heb je een idee om je medemens te helpen, deel dan jouw initiatief, een hartverwarmende video, foto of bericht op sociale media met de hashtag #samentegencorona. 

Alle jouw videoboodschappen en praktische ideeën om anderen te helpen, zoals een initiatief om boodschappen te doen voor je buren, zijn meer dan welkom. Je kan mailen naar samentegencorona@hln.be of whatsappen naar 0474/74.65.02. 

Lievegem bereidt zich voor op de komt van de drone van VTM NIEUWS

Verpleegkundigen UZA gaan viraal met “ellebooggroet”

De verpleegkundigen die in de video figureren, dragen allemaal een hartverwarmende ellebooggroet-T-shirt en werken op de verpleegeenheid A1, die op dit ogenblik wordt aangepast om eerstdaags als extra corona-afdeling te fungeren.

Ada uit Aalter biedt gratis en anoniem zelfhulpprogramma aan

Het programma bevat een combinatie van diverse behandelstrategieën: stressmanagement, timemanagement, emotieregulatie en relaxatie. Hierdoor is het voor een breed gamma aan klachten bruikbaar: “Eigenlijk is het een soort handleiding om mensen hun eigen therapeut te laten zijn.”

“Ik wil graag mensen helpen en mijn steentje bijdragen onder het motto “samen sterk!” vertelt Ada. Ik deel heel graag en wou mijn kennis niet alleen voor mezelf houden.” Inschrijven kan op haar website. “Wie zich intekent, krijgt elke week een mail met opdrachten, oefeningen of tips waar ze zelf mee aan de slag kunnen.”

Balkonbingo

In Nederland is er een nieuwe bezigheid ontstaan nu iedereen thuis moet blijven: balkonbingo. Op de video is te zien hoe bewoners van een appartementsblok zich vermaken met een spelletje bingo.

Geef elkaar een virtuele knuffel

Op Facebook circuleren enkele oproepen om elkaar in deze moeilijke tijden te steunen met een hartverwarmende virtuele knuffel. Plaats een foto op je tijdlijn om iedereen een hart onder de riem te steken.

Duizendmaal dank

#samentegencorona
Zita uit Dadizele #samentegencorona

Kleine Amirah (4) deelt snoep en cake van afgelast verjaardagsfeest met zorgverleners en politie.

#samentegencorona
Politie Antwerpen #samentegencorona

Leerlingen Gezondheids-en Welzijnswetenschappen samen tegen corona: warme uitdagingen vervangen schooltaken

De leerkrachten van een aantal vakken deelden een warme oproep naar hun leerlingen om anderen te helpen, te ondersteunen, een warm hart toe te dragen. Dat levert heel wat warme projecten op zoals ramen wassen bij een oudere buur en mondmaskers knutselen voor rusthuizen. “In deze moeilijke tijden willen we samen sterk staan en tonen hoe groot hun solidariteit is”, zegt directeur Merel Henau. “In plaats van de ‘klassieke’, schriftelijke opdrachten via Smartschool kregen de leerlingen daarom 35 ‘challenges’ voorgelegd. Als ze erin slagen om hun leerkrachten te overdonderen en alle opdrachten uit te voeren, dan bakken de leerkrachten pannenkoeken na de opschorting van de lessen.” 

#samentegencorona
RV #samentegencorona
#samentegencorona
RV #samentegencoronaReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.