“Samen met N-VA om het einde van België te versnellen? Dat zal zonder de PS zijn”

Federale formatie

Ahmed Laaouej en Elio Di Rupo van de PS, archiefbeeld.
Photo News Ahmed Laaouej en Elio Di Rupo van de PS, archiefbeeld.
PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej herhaalt vandaag dat zijn partij niet "in de valstrik" wil trappen van een confederaal avontuur met N-VA. Volgens de Franstalige socialisten is een federale regering met partijen van "goede wil", en dus volgens hen zonder de Vlaams-nationalisten, de beste oplossing. 

De voorbije dagen waren er verschillende berichten dat de PS niet bereid is in gesprek te gaan met de N-VA voor de vorming van een federale regering. De Franstalige socialisten hebben daar niet openlijk op gereageerd, maar in de wandelgangen wordt wel gezegd dat de PS absoluut geen zin heeft om te praten over confederalisme, de voorwaarde van N-VA om aan tafel te gaan met de PS. 

"De N-VA is een separatistische partij”, reageerde PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej aan nieuwsplatform LN24. “Wanneer ze spreken over confederalisme, denken ze eigenlijk aan separatisme. Dat is het voorportaal van het einde van het land en dat willen wij niet. We gaan niet in die valstrik trappen. Als er anderen zijn die dat willen, is dat hun probleem.”

"Meestappen in het confederalisme is meespelen in het spel van N-VA, dat eigenlijk het einde van België wil. Dat zal zonder ons zijn", aldus nog Laaouej. Volgens hem is de zesde staatshervorming "nog vers". "Er is geen reden om ons te haasten naar een nieuw institutioneel avontuur".
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  De PS wil nog altijd geen drastische besparingen doorvoeren of enkel maar de misbruiken aanpakken, om hun projectjes te financieren is er veel geld nodig en zullen de belastingen verhoogd worden. Belastingen worden voor betaald door Vlaanderen volgens een econoom. Geen enkele Vlaamse partij zal in dat verhaal meestappen. In de symplistische voorstellen van VLBelang geloof ik ook niet, Veel Belgen hebben enkel een luxeprobleem, het enige dat belangrijk is het leven is zekerheid.

 • danny janssens

  een veel groter problem dan de transfers naar wallonie is de gigantische fraude en gesjoemel met alles en nog wat. en dan nog cadeaus geven bovenop aan bedrijven op josten van de belastingbetaler zoals nva deed is er uiteraard teveel aan. In alle boetes correct, beperk migratie, bestraf fraude harder en schaf geldverslindende aftrekposten af zoals bedrijfswagens.

 • Roger Deprez

  Natuurlijk wil de PS dat niet want dan zijn ze hun 10 tot 13 miljard kwijt langs de sociale zekerheid en daarom veranderen ze steeds het confederalisme van de N-VA naar separatisme in hun uitleg. Hypocrieter kan niet.

 • gina duribreux

  elk eigen weg met eigen middelen zal alleen maar ten goede zijn voor mensen die goed voor hebben met belgie en eerlijk zijn zonder te profiteren is toch maar normaal of wie wil van wie profiteren ps dit is klare wijn wij moeten denken aan onze kinderen en klein kinderen zoals jullie daar aan denken op is op

 • Lydia Voets

  Belgie wordt niet opgedoekt maar enkel geplitst in Vlaanderen en Wallonie....werk voor je eigen centen ipv te profiteren