Ga naar de mobiele website
^ Top

"Roettest bij diesels totaal overbodig"

vmma
De roettest van dieselauto's bij de keuring is totaal overbodig, zeggen specialisten. Nieuwere auto's hebben allemaal een roetfilter en stoten nauwelijks nog roet uit. De keuringscentra geven dat ook toe maar toch blijven ze die test doen en moet iedereen er bijna 12 euro voor betalen.

Een roettest bij de autokeuring: een meettoestel in de uitlaat van een dieselauto om te kijken hoeveel roet er vrij komt. Compleet nutteloos, blijkt nu. En toch blijven ze bij de autokeuring de test doen. En er ook aan verdienen. Want je moet er extra voor bijbetalen, 11,70 euro. De test dateert al uit de jaren '80. Totaal verouderd want tegenwoordig gebeurt alles met een computer.

"Compleet achterhaald"

Ook bij automobilistenbond VAB vinden ze de roettest voor moderne wagens compleet achterhaald. Die moét verdwijnen, zeggen ze. In de buurlanden werken ze trouwens al lang met een andere test die veel betrouwbaarder is.
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • oliver olivier

  Keuring is inderdaad verouderd en geldklopperij.

 • Suikertaks Suikertaks

  Heel de autokeuring is een schandaal! Ik rij al zeven jaar met een versterker in mijn auto nu moet ik plots 7euro extra betalen voor tuning en mijn wagen is ni eens omgebouwd pure geldklopperij!!!!

 • nijs marc

  Als je achter sommige nieuwere wagens rijdt zie ik nog veel roet.

 • Ruben De Vriendt

  Beter het systeem toevoegen zoals in Nederland.

 • L VG

  En op die manier worden wij weer maar eens bestolen. Graaiers!

Meld een bug