"Rock Werchter blijft definitief in Werchter", zegt burgemeester tijdens opening Festival Park Werchter

Inzet: burgemeester Dirk Claes.
Vertommen/Sven Ponsaerts Inzet: burgemeester Dirk Claes.
Op de festivalweide van Werchter is het Festival Park officieel ingehuldigd. Op kosten van de grondeigenaar bvba Werchter Park werd de circa 24 ha grote festivalsite, waar Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique plaatsvinden, omgedoopt tot een landschapspark dat buiten de festivalmaanden mei-juli vrij toegankelijk is voor het publiek.

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar ziet de aanleg als een signaal dat Rock Werchter, het grootste festival van het land, definitief in Werchter blijft. In 2011 liet festivalorganisator Herman Schueremans immers uitschijnen dat het festival misschien zou verhuizen om te kunnen uitbreiden. Een piste was de voormalige militaire luchtmachtbasis van Brustem.

Daarom keurde de provincie Vlaams-Brabant in 2012 het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter goed, waardoor op de site in Werchter wandeldreven werden aangelegd langs circa 500 nieuw aangeplante bomen. Het terrein wordt voor en na het festivalseizoen nu een park dat geschikt voor wandelingen, fietstochten, picknicks...

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Geen concerten

"Er zijn mits toelating van de gemeente Rotselaar en de bvba Werchter Park ook grootschalige laagdynamische activiteiten mogelijk zoals bijeenkomsten van jeugdorganisaties en initiatieven voor het goede doel als Kom op Tegen Kanker, waar 5.000 tot 10.000 personen op aanwezig zijn. Concerten kunnen in die periode echter niet", aldus burgemeester Claes. De streetartinstallaties North West Walls blijven voortaan het hele jaar staan op het festivalterrein.

Vertommen

Het terrein kreeg ook brede verharde wegen voor vrachtwagens. Er werd ook een nieuw drainagesysteem aangelegd om toestanden zoals de zware modderellende waarmee Rock Werchter twee jaar geleden werd geconfronteerd in de toekomst te vermijden.

Vertommen

Goed gevoel

Herman Schueremans liet tijdens de inhuldiging optekenen "dat hij er een bijzonder goed gevoel bij heeft met dit park iets te kunnen teruggeven aan de regio". 

Om dit landschapspark te kunnen realiseren kocht de bvba Werchter Park onder meer voor 2 miljoen euro gronden van de gemeente Rotselaar. Met dit geld bouwt Rotselaar in Werchter infrastructuur voor een nieuwe kleuterschool en buitenschoolse kinderopvang. 

Vertommen13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • roland peeters

  Weer een " bos"meer op de kaart al staan ze zoals soldatenmet twee op een rij,de groene kiezers zijn weeral blij.De overlast van lawaai,vandalisme,vuil,nemen we er maar bij,want geld is het belangrijkste

 • Raoul Rouma

  En, moeten we nu blij zijn! Dat er daar sommige beter van worden mijnheer de burgemeester geloof ik als geen ander. Na de rook perikelen zal uw café deze alternatieven best kunnen gebruiken. De baten voor sommige en de miserie voor een ander. Geld het slijk van de gemeenschap!

 • Gerard Braeckmans

  Als de Schuur zegt dat het blijft dan blijft het. En de burgemeester knikt dat hij akkoord is.

 • Zjeppe Fierens

  De centen rollen binnen en de burgemeester sust de bewoners... De nostalgie is nog ver te zoeken in het centrum van het dorpje.Daarentegen woont de burgemeester zelf in Wezemaal, ver genoeg van het grote lawaai.

 • luc verriest

  Zolang Wouter Vandenhaute zich niet inkoopt in het bedrijf, zullen ze in Werchter kunnen blijven. Zo niet wordt het de hoogste bieder.