Exclusief voor abonnees

“Risico op tweede golf hangt vooral af van ons gedrag, niet van antilichamen”

Photo News
Slechts 5,5 procent van de Belgen heeft momenteel antistoffen tegen het coronavirus in zijn of haar lichaam. We zien dus geen stijging ten opzichte van de 6,9 procent eind mei, zo meldt VRT NWS. Deze cijfers doen vermoeden dat antilichamen al na twee tot drie maanden uit het lichaam van patiënten kunnen verdwijnen. “Dit heeft geen rechtstreeks gevolg voor de verspreiding van het virus”, zegt vaccinoloog Heidi Theeten (UAntwerpen). 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Charlotte De greef

  Betekent dit dat men deze ziekte om de twee a drie maanden opnieuw kan krijgen?

 • HUGO COOLSAET

  Ons gedrag? Of het geklungel van de overheid? De overheid verdeelt mondmaskers onder de bevolking die volgens de norm niet voldoen aan de Europese verordeningen. De mondmaskers bieden volgens de vermelde norm geen bescherming voor de drager noch voor de omgeving. Wat is het nut als niet iedereen verplicht is om een mondmasker te dragen?men vergeet dat er nog altijd 5% van de besmette personen overlijdt.

 • Stephan Chef

  Volledig mee eens, iedereen weet ondertussen wat kan en niet kan en toch wordt dit massaal overtreden.

 • Andy Grooraert

  En niemand draagt een mondmasker... ;)