"Respecteer snelheidsbeperkingen aan werken A12 in Londerzeel"

PHOTO_NEWS
Naar aanleiding van enkele recente ongevallen roepen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de federale politie autobestuurders op om de snelheidsbeperkingen ter hoogte van de werken aan de A12 in Londerzeel beter te respecteren. In de richting van Antwerpen geldt in de werfzone een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, richting Brussel is dat 70 kilometer.

In de mededeling wordt ervoor gewaarschuwd dat de federale politie in deze omgeving regelmatig snelheidscontroles uitvoert. Sinds de start van de werken werden al meer dan 1.600 mensen beboet wegens overdreven snelheid. Er wordt tevens benadrukt dat deze snelheidsbeperkingen tot doel hebben om de wegenarbeiders te beschermen en de veiligheid te verbeteren van de weggebruikers.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat op de A12 in Londerzeel momenteel twee bruggen vervangen, eentje over de Mechelsestraat en eentje over de spoorweg Mechelen-Dendermonde. De werken gingen van start in april 2014 en zullen nog tot december dit jaar duren. Het verkeer op deze plaats beschikt momenteel over twee rijstroken in beide richtingen.