"Raadkamer moet nog beslissen over zaak Unibet.com"

De drie dochterbedrijven van Unibet.com, waartegen de Nationale Loterij klacht indiende, zijn nog niet buiten vervolging gesteld voor inbreuken op de kansspelwet en de strafwet. Dat zegt het Gentse parket in een reactie op het bericht in De Tijd. Parketwoordvoerster Annemie Serlippens bevestigt wel dat het parket de buitenvervolgingstelling vordert van de bedrijven en de zaakvoerders.

Buiten vervolging
"De Gentse raadkamer zal op 30 november de zaak behandelen. Het parket zelf vraagt inderdaad in haar eindvordering om de drie dochterbedrijven buiten vervolging te stellen, maar de beslissing ligt bij de raadkamer", zegt Serlippens. Het gaat om de bedrijven Telebet, ICT Service en Unibet.com Foundation, gevestigd in Sint-Denijs-Westrem bij Gent. De Nationale Loterij had in 2006 klacht ingediend tegen de drie bedrijven en twee zaakvoerders wegens inbreuken op de kansspelwet.

Alleen promotie en marketing
Het gerechtelijk onderzoek is nu afgesloten, zegt de parketwoordvoerster. "Uit het onderzoek blijkt dat de drie bedrijven zich niet inlaten met het illegaal aanbieden van kansspelen, maar alleen promotie voeren en marketing verzorgen voor het moederbedrijf. Unibet.com is een Engels bedrijf, met zetel in Antigua. De servers van het bedrijf staan opgesteld in Malta, en Unibet.com heeft daar een licentie voor online gokken." (belga/bf)