"Puigdemont zal ook na de verkiezingen in België blijven"

Carles Puigdemont tijdens een bezoek aan Brugge
BELGA Carles Puigdemont tijdens een bezoek aan Brugge
De afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont en zijn ministers, die door het Spaanse gerecht worden vervolgd, zullen in België blijven na de verkiezingen in Catalonië op 21 december omwille van het beroep dat wordt aangetekend tegen hun eventuele uitlevering. Dat heeft de advocaat van Puigdemont vandaag verklaard.

"Wat er ook gebeure, ze zullen zeker in Brussel blijven tot 21 december en ik denk zelfs tot midden januari ", zei advocaat Jaume Alonso Cuevillas aan de Catalaanse radio-omroep e Rac1. "Ik ben ervan overtuigd dat er in beroep en in cassatie zal worden gegaan om te vermijden dat België hen naar Spanje zal sturen", aldus de advocaat.

De voormalige president van Catalonië is naar België gevlucht met vier ministers, nadat de Spaanse regering Catalonië onder voogdij had geplaatst en dat gebeurde omdat Catalonië de onafhankelijkheid had uitgeroepen op 28 oktober.
124 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Smets

  @ Marcus Camps: "Het is nooit te laat om de klok terug te draaien." En dat is hoe vlaams-nationalisten denken: ze willen de klok terugdraaien. Enig gebrek aan kennis van de geschiedenis hindert hen niet. Zoek maar eens op, Marcske, wie er in 1302 tegen wie vocht.

 • Luc Peeters

  Van nationalisme komt gegarandeerd zever en miserie.

 • Ronny Ooijen

  Marcus Camps,kan jij me 1 land noemen waar er slechts 1 volk is?Zelfs in Noord-Korea of Groenland leven mensen afkomstig uit het buitenland.Alle INWONERS van een land hebben recht op een GOED bestuur.Welke eigenheid heeft een vlaming?Zeker niet het verheerlijken van bloedzuigers (politici).Dat doen andere lompe mensen ook in het buitenland OOK.

 • Marcus Camps

  Elk volk heeft recht op volledig zelfbestuur. Volledig zelfbestuur betekent consequent onafhankelijkheid. Een volk dat niet onafhankelijk is, betekent dat dit zelfde volk ooit bewust onderdrukt of veroverd werd in de geschiedenis. Het is nooit te laat om de klok terug te draaien. Binnen een verenigd Europa kan elk volk op zich functioneren en haar eigenheid beleven.

 • Gerard Braeckmans

  Je redenering kraakt, Gino. Het is niet dat men onafhankelijkheid uitroept dat men onafhankelijk is.