"Probleem van diversiteit op arbeidsmarkt los je niet op met wantrouwen en stigmatisering": Werkgevers tegen mysterycalls

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.
belga Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.
De werkgevers willen niet weten van mysterycalls. Dat hebben ze vandaag nog eens duidelijk gemaakt vlak voor een overleg op het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V). "Diversiteit op de arbeidsmarkt is een probleem, maar dat los je niet op met wantrouwen en stigmatisering. We willen werkgevers informeren, sensibiliseren en coachen", zegt Hans Maertens van Voka.

Minister Peeters kondigde dinsdag aan toch door te zetten in de schoot van de regering, ondanks een gebrek aan advies van de sociale partners. Daar hadden ze volgens de CD&V'er al genoeg tijd voor gehad. De werkgevers reageerden misnoegd, vooral omdat ze net vandaag een actieplan diversiteit komen voorstellen op het kabinet.

Dat plan bestaat uit zes punten, die vooral gebaseerd zijn op een "positieve aanpak", zegt VBO-topman Pieter Timmermans. Zo willen de werkgevers onder meer een meldpunt oprichten, waar bedrijven terecht kunnen wanneer ze vragen of problemen hebben met het diversiteitsbeleid. Voor mysterycalls, of anonieme praktijktests zoals de minister ze wil invoeren, wordt in de tekst van de werkgevers met geen woord gerept. "Mysterycalls gaan dit probleem niet oplossen, het probleem gaat veel breder dan dat", zegt Timmermans. "Waar fouten gebeuren moet opgetreden worden", maar daar zijn volgens de VBO-topman "al genoeg kanalen voor".