Exclusief voor abonnees

“Peter gebruikte mijn zus voor haar geld. Zij had dat eindelijk door”

Broer van slachtoffer gezinsdrama vertelt hoe “imago alles was” voor flamboyante politieagent

RV
“Ja, Peter heeft mijn zus gebruikt voor haar geld. Nu hij door de mand viel en alles dreigde te verliezen, zag hij geen uitweg meer.” De politieagent die in Wijnegem zijn vrouw en kinderen doodschoot, was geen onbesproken figuur. Ook in het verleden maakte hij al slachtoffers. Eén van hen was Sara. “Hij plunderde mijn rekeningen terwijl ik zijn baby in mijn buik droeg.”

“Peter ging door het leven met grote sier. Zijn imago was alles voor hem”, zegt Olivier, de broer van Dominique V. die woensdag samen met haar twee kinderen doodgeschoten werd door haar man. “Nu Peter bij iedereen door de mand begon te vallen, zag hij dat luxeleventje door zijn vingers glippen. Iets wat hij niet kon plaatsen. Hij zag duidelijk geen uitweg meer. Onzin natuurlijk, want een uitweg is er altijd. Maar als je halsstarrig blijft vasthouden aan dat imago en die flamboyante levensstijl, dan wìl je gewoon niet dat het beter wordt.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Vande Wynckel

  Dat soort mensen zitten overal en niet alleen bij de politie, spijtig genoeg.

 • René Lippeveld

  Peter, gezag is iets dat men zorgvuldig opbouwt, althans de meeste mensen. Iets heel anders dan macht. Aan een tekort eraan lijdt de hele wereld.

 • Cecarine De Smet

  Lees aub wat deze zelfde persoon, namelijk de broer van de echtgenote van deze Peter, deze week aan de krant vertelde!!!! "Peter was dolverliefd op mijn zus, zijn kinderen waren zijn oogappels". Wat er in dit gezin echt gebeurde zal niemand te weten komen. Het is vreselijk, hartverscheurend, een drama. Maar aub respect voor deze familie en nabestaanden, en heeft niks te zien of je al dan niet politieagent bent, deze drama's gebeuren spijtig genoeg.

 • Lieve Vandamme

  Aris Ringo, scheer niet alle mannen over dezelfde kam! Iedereen heeft zijn (haar) eigen karakter, met positieve en negatieve karaktertrekken. En dat is ook bij de politie zo, het zijn "mensen" zoals U en ik....met gaven en fouten..... Jammer genoeg is dit (nu bij deze politie-agent )héél dramatisch geeindigd, met veel onherstelbaar leed voor gans de familie.

 • Peter Deraad.

  Ze denken dat ze boven de wet staan , velen zijn showmannen. Begrijp niet dat zo’n personen mogen blijven werken bij de politie . Is er dan geen gezag ??