'Parkinsonmoordenaar' blijft aangehouden

Renaud Hardy.
kos Renaud Hardy.
Renaud Hardy, de verdachte van de moord op Linda Doms, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Hardy werd gisteren door de onderzoeksrechter in Mechelen ook in verdenking gesteld voor de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts, in mei 2014 in Leest, en een moordpoging in september 2014 in Bonheiden. Zijn advocaat, Frédéric Thiebaut, geeft voorlopig geen enkele commentaar.

Het slachtoffer, Linda Doms, werd vorige week woensdag al omgebracht, maar haar lichaam werd pas vrijdag aangetroffen door een buur. De vrouw lag naakt naast haar bed en was zwaar toegetakeld.

Gefilmd

In de dagen na de vondst van het lijk werden verschillende personen ondervraagd, onder wie ook Renaud Hardy, een Parkinsonpatiënt, maar de man werd vrijgelaten omdat er op dat ogenblik onvoldoende belastende elementen tegen hem waren. De politie had bij Hardy wel een hoop materiaal in beslag genomen, waaronder een geheugenkaartje met een filmpje waarop de feiten te zien waren. Het voorbije weekend nam Hardy ook twee personen in vertrouwen, die vervolgens de politie inlichtten. Maandag werd Hardy opnieuw opgepakt en dinsdag werd hij aangehouden voor moord.

Na zijn arrestatie herbekeek het Mechelse gerecht een aantal oudere zaken en op basis van DNA-sporen in die zaken kon Hardy gelinkt worden aan de moord op de 82-jarige Marie Walschaerts, in mei 2014 in Leest, en aan een moordpoging in september 2014 in Bonheiden.

Hardy zou toen geprobeerd hebben binnen te dringen in de woning van een alleenstaande dame, maar slaagde daar niet in.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.