“Paard op de baan? Kalm aan!” Willy Naessens gezicht van campagne voor verkeersveiligheid van ruiters

Willy Naessens voert campagne voor de veiligheid van ruiters en hun paard.
rv Willy Naessens voert campagne voor de veiligheid van ruiters en hun paard.
‘Paard op de baan? Kalm aan!’ Met die slogan vraagt Willy Naessens automobilisten aandacht voor ruiters op de openbare weg. De ondernemer is het gezicht van een nieuwe campagne van PaardenPunt Vlaanderen. Willy en zijn vrouw Marie-Jeanne zullen in een sensibiliseringsfilmpje van de organisatie opdraven. 

PaardenPunt Vlaanderen verwijst naar cijfers van de federale politie waaruit blijkt dat in 2017 bijna 40 ruiters gewond raakten bij een ongeval. En dat is slechts een deel van het totaal aantal ongevallen, aangezien de politie een ruiter die van zijn paard valt, niet registreert als verkeersongeval. Bovendien blijkt uit een enquête van de organisatie dat bijna iedereen (97 procent) van de 490 bevraagde respondenten bijkomende sensibilisering vraagt. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Martin

  Autogebruik is ook vooral recreatief dus ook van de weg blijven behalve voor het werk :)

 • Hedwig Baetens

  Ik ben er al eentje tegengekomen. In het donker ‘s avonds ..... zonder enige vorm van verlichting of lichtgevende kledij .....

 • Edmond Dillien

  Als we nu allemaal vertragen en zo stil mogelijk het paard of de koets passeren dan zullen er veel minder dieren opgeschrikt worden, en toon je dat je een welopgevoede mens bent. Eerlijk gezegd er rijden er veel minder van op de weg dan koersfietsterroristen die op de voor miljoenen Euro's aan vers aangelegde fietspaden zouden moeten-kunnen rijden maar het simpelweg vertikken.

 • leen hanssens

  Paarden horen thuis in het bos of op privéterrein.

 • ROBERT GERTS

  @Dan Midden:Geen enkel paard is geschikt voor de openbare weg! Ze moesten die stadsritten verbieden. Ik zag ze uitgemergeld staan in Malaga-Spanje...Wraakroepend! Ook cross country, jumping, racen enz! VERBIEDEN ! Poot gebroken? “Jammer, maar ik heb er nog”. Dus....prikje! Zou JIJ graag hele dagen iemand op je rug dragen? Prachtige dieren, maar rijd er niet op!