“Overweldigend”: mama Leen vindt dankzij oproep op HLN.be kinderbedje terug dat overleden papa beschilderde

Mama Leen Adams uit Sint-Katarina-Lombeek heeft een dag nadat haar pakkende verhaal viraal ging het kinderbedje teruggevonden dat haar vorig jaar overleden vader beschilderde. Ze verkocht het drie jaar geleden omdat ze het niet meer nodig had, maar deed een oproep op Facebook om het terug te vinden toen ze eerder dit jaar beviel van een derde kindje. Het bedje bleek bij een gezin uit Vlaams-Brabant te staan en dat nam contact op met haar nadat het de oproep gelezen had op HLN.be.

“Het leuke is dat er zelfs een link is met mijn vader”, doet ze het verhaal. “De vader van het kindje dat nu in het bedje slaapt, heeft nog pianoles gehad van míjn vader toen hij een jaar of 6 was. Het bedje ziet er trouwens nog helemaal uit zoals toen we het verkochten. Gusje - de jongen die er nu in slaapt - hoeft evenwel niet bang te zijn dat hij zijn bed nu moet afgeven. Ons zoontje is pas over anderhalf jaar groot genoeg om erin te liggen en tegen dan zal Gus er al uitgegroeid zijn.” 

Droom

Leen deed gisteren haar verhaal aan onze redactie, nadat ze een oproep had gelanceerd op het internet. Enkele jaren geleden hadden zij en haar man te horen gekregen dat hun droom om nog een derde kind te krijgen medisch niet vervuld kon worden en dat het bij twee kindjes – Sam en Finn – zou blijven. Toen de jongste in 2015 niet meer in het bedje kon dat haar vader voor hem beschilderd had, besloot Leen het op 2dehands.be aan te bieden. Al snel vond ze een koper. En het bedje ging de deur uit.


In de zomer van vorig jaar kreeg ze echter het geweldige nieuws dat ze toch opnieuw zwanger was. Nieuws dat echter meteen overschaduwd werd door het plotse overlijden van haar papa (62), drie dagen later. Hij kreeg een hartstilstand toen hij met vakantie was op Tenerife en hij zou nooit weten dat hij weer opa zou worden. En haar jongste zou zijn grootvader nooit leren kennen. (lees hieronder verder)

Opa Willy met zijn twee kleinkinderen Sam en Finn.
Leen Adams Opa Willy met zijn twee kleinkinderen Sam en Finn.

En zo kwam Leen op het idee om op zoek te gaan naar het kinderbedje dat haar vader ooit beschilderde. Speciaal voor zoontje Jax. “Het is het enige wat hij ooit van zijn opa zal krijgen”, vertelt ze.

Omdat ze de gegevens van de koper niet meer had, postte ze haar verhaal op een gedenkpagina voor haar vader en twee plaatselijke Facebookpagina’s voor Ternat en Dilbeek, maar het bericht kreeg pas echt de wind in de zeilen toen het door een andere Facebookgebruiker opgepikt werd. Op de pagina van Lies Verloes werd het meer dan 19.000 keer gedeeld. “En het strafste is dat ik die vrouw helemaal niet ken”, aldus Leen. “Intussen heb ik al contact met haar gehad en haar bedankt. Ze woont blijkbaar in de buurt.” (lees hieronder verder)

Het was kenmerkend voor de stortvloed aan hulp die ze kreeg op Facebook, voor een groot deel van onbekenden. “Het berichtje werd gedeeld over heel Vlaanderen”, gaat ze verder. “Er namen zelfs bedrijven contact op. Ze boden aan om het bedje na te maken. Heel vriendelijk, maar dat was natuurlijk niet hetzelfde. We zijn heel blij dat we het originele terughebben.”

Overschilderd

De helpende handen doen haar echt iets. “De mensen leefden echt mee, de respons was overweldigend”, lacht ze. “We hadden gedacht dat het langzaam zou gaan en dat we al blij zouden mogen zijn als we na anderhalf jaar een spoor hadden, maar op deze manier ging het wel heel erg snel.”

Leen met haar man en hun zoontje Jax.
Leen Adams Leen met haar man en hun zoontje Jax.
Leen en de kleine Jax. Rechts het bedje dat door Willy Adams werd beschilderd.
Leen Adams Leen en de kleine Jax. Rechts het bedje dat door Willy Adams werd beschilderd.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kenny Brusseel

  dat is goed ik ben blij voor hun

 • Housen Mrabet

  Mooi dat is nu echt liefde geven aan een ander

 • Rayan El Arami

  Fantastisch! Heel mooi gemaakt trouwens. Mijn zoontje heeft echter de foto gezien en wil nu ook zo'n bed. Morgen naar de doe-het-zelf dan maar ;o)

 • Kim Van Bogaert

  Oooh keigoe! Ik ben heel blij voor jullie dat jullie kleine ventje er binnenkort kan in slapen. Super van de mensen om terug contact met u op te nemen. Sociale media gebruiken voor iets goeds GE-WEL-DIG!!!

 • Patrizia Drowaert

  Amai voor een bedje met schilderwerk van haar vader.verkoop het niet dan als je er toendertijd zoveel waarde aan hád.