Ga naar de mobiele website
^ Top

"Op twee na zwaarste avondspits van het jaar": wegen rond Antwerpen en Brussel helemaal strop

Op het knooppunt van de A12 ging een vrachtwagen aan het slippen. Hij belandde met zijn neus in de berm.
Marc De Roeck Op het knooppunt van de A12 ging een vrachtwagen aan het slippen. Hij belandde met zijn neus in de berm.
Het regenweer doet de avondspits helemaal in de knoei lopen. Deze avond stond er liefst 300 kilometer file. Intussen gaat het om nog 170 kilometer. Vooral in Antwerpen en Brussel is het fileleed het zwaarst. In de Scheldestad ging op het knooppunt van de A12 een vrachtwagen in de middenberm. Een andere vrachtwagen verspert er de volledige rijbaan.

Ten noorden van Antwerpen is de aansluiting van de A12 vanuit Antwerpen naar de R2 richting Beveren sinds 15 uur volledig afgesloten. Twee vrachtwagens gingen aan het slippen in het hevige regenweer. Eén vrachtwagen ging de middenberm in en werd opgetild. De andere vrachtwagen staat in schaar en verspert de hele rijbaan. De autosnelweg werd volledig afgesloten en vooral het havenverkeer ondervindt heel wat hinder. De takelwerkzaamheden zullen allicht nog een hele tijd duren. 

Het verkeer dat vanuit Antwerpen richting Liefkenshoektunnel en Beveren wil, moet op de A12 verder rijden tot in Stabroek, om daar de afrit te nemen en te keren richting R2. Het is op die A12 al aanschuiven vanaf Hoevenen. Ook op de Antwerpse ring richting Nederland is er sprake van een zware avondspits: aan het knooppunt Antwerpen-Noord is één rijstrook dicht door wateroverlast.

Volgens VRT-verkeersanker Hajo Beeckman waren sinds januari slechts twee avondspitsen nóg drukker: de uittochten van Pinksteren en Hemelvaart.

Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat het al sinds het middaguur moeilijk gaat: "Het is de eerste echte herfstdag op de weg. De filebarometer is al sinds het middaguur in stijgende lijn aan het gaan." Hij raadt iedereen aan rustig te blijven: "De pendelaars op de weg worden beproefd. Maak je niet druk, blijf kalm achter het stuur en pas je rijstijl aan. Matig ook je snelheid en hou voldoende afstand."

Maak je niet druk, blijf kalm achter het stuur en pas je rijstijl aan. Matig ook je snelheid en hou voldoende afstand

Peter Bruyninckx (Vlaams Verkeerscentrum)
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bo Ke

  Allemaal reacties van mensen die absoluut niet weten wat het is om met een vrachtwagen te rijden. Ze zouden eens een dagje moeten meerijden met een echte chauffeur. Dan zie je zelf wat voor manoeuvers trucks moeten doen omdat debiele automobilisten denken dat 44 ton op 20 meter kan stoppen, ook in de regen.

 • Cloclo

  Snelheid en met van alles anders bezig zijn ....

 • Gunnar De Boeck

  Tijdens de regen? Vermoedelijk gaan ze zich aan het inhaalverbod gehouden hebben. Buitenlanders kijken daar toch niet naar en de politie doet er niets aan want dan Moeten ze hen tegenhuoden, uitstappen, papieren invullen enz.... Flitsen is gemakkelujker en brengt meer op

 • Eddy EVDV

  Controle, controle en nog eens controle en de boeten echt innen en de PVs niet seponeren

 • gerrit van goethem

  Wacht maar tot wanneer het nog eens echt gaat sneeuwen(+20cm),dan ga je pas miserie meemaken...

Gesponsord

Meld een bug