"Op karpers vissen, da's rock-'n-roll"

redactie
Een piercing in zijn oor, een tattoo op de binnenkant van zijn onderlip: Giovanni Van Hooren (36) beantwoordt niet meteen aan het stereotiepe beeld van het loze vissertje. "'s Nachts op grote karpers vissen, street fishing in het midden van de stad of een Facebook Live als je een snoekbaars aan wal haalt: hengelen is in enkele jaren weer cool geworden."

Piep. Piep-piep-piep. "Yes! Da's prijs, mannen."

Giovanni wandelt vastberaden naar de rechtse van zijn twee hengels. Die hangen net boven het wateroppervlak van een prachtige zandput in het West-Vlaamse Oudenburg. De steun waarop ze rusten, geeft met een piepgeluidje en een rood lichtje aan dat hij beet heeft. "Hopelijk geen vogel", zegt Giovanni. "Er waren daarnet twee eenden rond het aas aan het zwemmen."

Zijn wangen krijgen kleur, zijn stem klinkt al wat meer opgewonden. "Het is Cia", zegt hij wanneer hij met een schepnet de vis bovenhaalt. "Elke karper is anders, daarom hebben ze allemaal een naam. Dit is er één van tien kilo. Kijk eens hoe mooi... Ik heb in mijn leven al duizenden vissen gevangen, maar elke keer opnieuw gaat mijn hartslag de hoogte in als ik beet heb. Onlangs nog heb ik een kameraad om 5 uur 's morgens uit zijn bed gebeld. Gewoon om te zeggen dat ik Zwarte Schub had gevangen, een karper van ruim 21 kilo. Ik moest het effe kwijt." (lacht)

(lees verder onder video)Giovanni Van Hooren is niet de eerste de beste. De Oostendenaar is coördinator van Sportvisserij Vlaanderen - "Zeg maar: de voetbalbond van de vissers" - is hoofdredacteur van 'Hengelsport Magazine' en geeft ook zijn eigen blad uit: 'Monkey Climber'. Dat blad ziet er meer rock-'n-roll uit dan een doorsneemuziekmagazine. 

Karpervissen is volgens Giovanni heel rock-'n-roll. Tattoos, street fishing, apps voor de hippe hengelaar, zo cool was karpervissen nog nooit. Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken!