"Op 21 juli schieten we koningin Fabiola dood"

"Op 21 juli zullen wij koningin Fabiola met een kruisboog doodschieten." Dat schrijft de tot dusver onbekende organisatie O.E.D.H. Flandres in een brief die bij de krant 'La Dernière Heure' in de bus is gevallen.

Zowel de terreurcel van de federale politie als minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt nemen de dreigementen ernstig en starten een onderzoek. Er zal ook nagegaan worden of bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn naar aanleiding van de nationale feestdag op 21 juli.

Vol fouten
De dreigbrief is in het Frans opgesteld en staat bol van de taal- en tikfouten De opsteller heeft vermoedelijk een elektrische tikmachine gebruikt. De brief werd gepost in een envelop waarop een oude postzegel werd aangebracht van 5 centiem uit de vorige eeuw.

Terrorismecel
De brief is toevertrouwd aan speciale afdeling binnen de terrorismecel van de federale politie. Ook het Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging (OCAM) is op de hoogte. Op de brief zijn bruikbare vingerafdrukken gevonden, maar dat helpt de speurders alleen verder als zijn in hun databank een vingerafdruk vinden die daarmee overeenstemt.

Foto's van affaire met Tito
In de brief zelf luidt het onder meer dat koningin Fabiola een onwaardige koningin van België is omdat ze "koning Boudewijn in Spanje heeft vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". De briefschrijver meldt ook dat "een schot met een kruisboog een einde zal maken aan dit ergste uitschot, het zal afgevuurd worden vanuit het park tijdens het defilé van 21/7K/2009".(belga/mvl)