Ook in beroep 20 jaar cel voor doodslag in café Mol: "Als Marokkaan moet ik het weer bekopen in België”

Opnieuw maximumstraf voor dodelijke steekpartij

 Ekrem S. aan de rechtbank van Turnhout (archieffoto). Foto rechts: slachtoffer Johnny Hensen (28). Ekrem S. stak Hensen op café neer met een vleesmes. Hij overleed ter plaatse.
JVN - rv Ekrem S. aan de rechtbank van Turnhout (archieffoto). Foto rechts: slachtoffer Johnny Hensen (28). Ekrem S. stak Hensen op café neer met een vleesmes. Hij overleed ter plaatse.
Het Antwerpse hof van beroep heeft Ekrem S. (30) uit Mol veroordeeld tot twintig jaar cel voor de doodslag op Johnny Hensen (28) uit Neerpelt. Hij had de twintiger doodgestoken, toen die wilde tussenkomen in een ruzie in café L'Estrade in Mol. Het hof bevestigde de straf die Ekrem S. in eerste aanleg had gekregen, tot grote frustratie van de beklaagde. "Een Belg zou een veel lichtere straf krijgen, maar als Marokkaan moet ik het weer bekopen", riep hij naar het hof. 

Johnny Hensen zat op 30 oktober 2016 met enkele vrienden in café L'Estrade, toen Ekrem S. amok begon te maken. Het slachtoffer wilde de uitbaters helpen om de beklaagde aan de deur te zetten. Ekrem S. haalde echter een groot vleesmes met een lemmet van 17 centimeter vanachter zijn broeksriem vandaan en plantte het wapen in de borstkas van het slachtoffer. Zijn hart werd geperforeerd en hij overleed ter plaatse.

Ekrem S. had volgens het hof geen enkele reden om een mes te trekken. "Hij had zich door zijn onaangepast en agressief gedrag zelf in die situatie gebracht. Van uitlokking of wettige verdediging was geen sprake. Als hij met het mes alleen maar wilde afschrikken, dan had hij het ook gewoon kunnen tonen. Er was geen enkele reden om met die kracht en op die vitale plaats te steken. Een totaal onschuldig slachtoffer dat met goede bedoelingen tussenkwam, werd zonder reden om het leven gebracht", oordeelde het hof. 

Een totaal onschuldig slachtoffer dat met goede bedoelingen tussenkwam, werd zonder reden om het leven gebracht

Het Hof

Ekrem S. kreeg opnieuw de maximumstraf opgelegd: twintig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. En dat was duidelijk niet naar de zin van de beklaagde. "Is dat nu normaal? Een Belg zou voor dezelfde feiten een paar jaar cel krijgen, maar omdat ik een Marokkaan ben, moet ik het weer bekopen. Het is altijd hetzelfde in België!" 

Het café werd na de feiten afgespannen voor politie-onderzoek.
VDV Het café werd na de feiten afgespannen voor politie-onderzoek.88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Geerts

  Ja....want de Belgen gaan op stap met een mes in hun binnenzak. Stuur deze moordenaar maar naar een Marokkaanse gevangenis, hij zal dan wel twee toontjes lager zingen. Eindelijk nog eens een correcte uitspraak van de rechter(s).

 • Jan Boden

  In België moet iedereen het bekopen want wij zijn allemaal gelijk voor de grondwet.

 • joannes Roderigas

  dat hij dat in Marokko had gedaan, daar was zijn straf iet hoger geweest.

 • jean-paul cassiman

  Neen, als Marokkaan mag je net zo min als een Belg niet zo maar iemand van het leven beroven...

 • Francois stras

  Naar de Marokkaanse gevangenis voor 20 jaar of meer ,dat zou hij moeten krijgen.hij zegt >>als Marokkaan moet ik het bekopen ? wat doe je met een mes op zak , je kan ze toch niet inschatten dat crapuul ?