"Ook België doelwit van Russische hackers"

De Russische hackers die in Den Haag hebben geprobeerd om gegevens te stelen bij de ­Internationale Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens hebben waarschijnlijk ook in ons land toegeslagen.
ANP XTRA De Russische hackers die in Den Haag hebben geprobeerd om gegevens te stelen bij de ­Internationale Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens hebben waarschijnlijk ook in ons land toegeslagen.
De Russische hackers die in Den Haag hebben geprobeerd om gegevens te stelen bij de ­Internationale Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) hebben waarschijnlijk ook in ons land toegeslagen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. 

Het federaal parket onderzoekt een incident uit 2014, toen hackers inbraken bij de FOD Buitenlandse Zaken. Bij deze inbraak zou een vertrouwelijk diplomatiek rapport over Oekraïne zijn onderschept.

De hackers maakten, net als bij het incident in Nederland, deel uit van een militair team met de naam APT 28. Die groep was in de VS betrokken bij de diefstal van mails van de Democratische Partij, in een poging de presidentsverkiezingen te beïnvloeden. 

Het onderzoek van het parket loopt nog altijd, tot op vandaag is hiervoor niemand in verdenking gesteld.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • willy platteau

  ja, als ze dit hier in Belgie willen onderzoeken ,duurt het nog jaaaren ! ondertussen kunnen de Russen op hun dooie gemak nog meer hacken !

 • André Decrock

  Hoe zit het met het onderzoek dat Engelse hackers Belgische firma's hackten ?, en hoe zit het met het onderzoek dat de Amerikanen de gsm van Merkel hackten ? dit alles nog niet lang geleden ! , merkwaardig dat het daar muisstil over blijft

 • patrick morel

  In Nederland hebben ze de stemcomputers bij het huisvuil gezet, hier wachten ze tot er iets gebeurt en zullen dan moord en brand schreeuwen.

 • roland peeters

  Een duidelijk verschil met Nederland,daar worden ze ontmaskerd en in België zijn ze al vier jaar aan't onderzoeken nadat ze gehackt zijn.

 • Jean De Grande

  Wanneer wordt de uitdrukking "Democratische Partij"eindelijk vervangen door " 'democratische' Partij" naar analogie met het 'ontmaskeren' van grijze wolven door de NVA? Linkse neutraliteit ten top!!!!!!!!!!!!!!!!!!!