"Onverlichte fietsers, zorg dat uw donorregistratie in orde is", luidt een Facebookpost van de politie

Facebook Politiezone HANO
"Aan alle fietsers die in het donker zonder licht fietsen, zorg dat uw donorregistratie in orde is, u redt er levens mee", zo luidt de niet mis te verstane boodschap die de poltiezones van HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) en Lommel op hun facebookpagina's hebben gezet, meldt TV Limburg. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De boodschap zorgt voor verdeelde, maar overwegend positieve reacties. "Telt dat ook voor gasten met koptelefoons op hunne bol", luidt het in een reactie. Burgemeester Theo Schuurmans (CD&V) van Hamont-Achel staat volledig achter de communicatie.

Onverlicht fietsen blijft overal in het land een groot probleem. Onze krant stuurde in november 2012 fotografen naar zes Vlaamse steden waar ze om amper een kwartiertje tientallen fietsers zonder licht 'betrapten' (zie foto onder).  "Zeker 20% van de jongeren fietst zonder licht van én naar school, gewoon omdat het niet 'cool' is. Intussen riskeren zij hun leven en kunnen wij hen alleen maar bestraffen met een niet verplichte uitnodiging voor een middagje verkeersles", verklaarde een politiecommissaris destijds.

photo_news66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Van Beneden

  Hetzelfde geld voor smartphone gebruikende fietsers en voetgangers.

 • Lisa-Marie Verhaeghe

  Fluovestje verplichten voor voetgangers en fietsers in het verkeer!

 • MarliesSchoefs

  groot gelijk ook fieters moeten zich aan de regels houden voor5euro heb je licht .en ja ik rij altijd met de fiets

 • Ingrid Charlier

  @Romy dit is helemaal geen belachelijke actie het wordt eens hoog tijd dat sommige fietsers gesensibiliseerd worden. Ik rij dagelijks langs 2 scholen wanneer ik naar het werk rij en wat ik daar allemaal zie. Donkere kleding, slechte of helemaal geen fietsverlichting, langs het fietspad rijden met 2 of 3 langs mekaar, tikkertje spelen op de fiets enz... maar als je ze omrijdt als automobilist ben je in de krant weer een of andere roekeloze chauffeur die een kind heeft omgereden.

 • Gerry Cle

  Prachtig gedaan. Deze actie stemt inderdaad tot nadenken. Haast alle fietslichten werken op batterijen zodat er geen enkele reden is om het niet te gebruiken.