"Ontvoerde" baby in Aarschot teruggevonden in berm op 50 meter van woning ouders

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Een jongetje van zeven maanden oud, dat volgens zijn ouders was ontvoerd, is deze week na een zoekactie gezond en wel teruggevonden langs de kant van de weg, op zo'n vijftig meter van de woning van zijn ouders in Langdorp. Het is nog onduidelijk hoe het kind daar is beland. De ouders werden opgepakt voor verhoor, maar later opnieuw vrijgelaten, schrijft Het Nieuwsblad.

De politie en brandweer rukten meteen uit nadat het koppel uit Langdorp, een deelgemeente van Aarschot (Vlaams-Brabant), afgelopen dinsdagnacht aangifte had gedaan van de verdwijning. Naar eigen zeggen hadden ze eerder die nacht tumult gehoord vlak bij hun woning, en ook een blaffende hond. Toen ze gingen kijken in de kamer van hun zeven maanden oude baby, was die weg. 

Dekentje

"Er is onmiddellijk een zoekactie begonnen", zegt Sarah Callewaert van het parket in Leuven. "De politie van Aarschot heeft het kind vrij snel teruggevonden in een berm aan de woning." Volgens Het Nieuwsblad werd het jongetje door een speurhond van de politie aangetroffen in de berm aan de overkant van de straat, op zo'n vijftig meter van het huis van de ouders. Volgens de krant lag de baby vlak bij een greppel en was hij in een dekentje gewikkeld. Het kind werd naar het ziekenhuis overgebracht voor een medische controle, maar bleek helemaal in orde te zijn.

Tijdens de zoekactie werd de volledige straat afgezet, vertellen buurtbewoners. Ze omschrijven de ouders van het kind als "behoorlijk teruggetrokken". Volgens omwonenden zou de moeder "depressief" zijn en was er soms "ruzie in het gezin".

Jeugdrechter

De ouders werden door de politie meegenomen voor verhoor, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze moeten zich wel ter beschikking houden. "De omstandigheden waarin het kind in de berm is terechtgekomen, zijn nog altijd onduidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet", aldus nog Callewaert. Van een mogelijke ontvoerder is momenteel geen enkel spoor. Voor het kind werden beschermingsmaatregelen genomen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Ja Herman, laat horen !!

 • David Pittevils

  Vertel het dan hè Herman !

 • Herman Loosen

  Als ge het ware verhaal moest horen, zouden jullie anders praten,

 • ingrid mertens

  Inderdaad, ouders onbevoegd,,,!! Arm kindje

 • annie laureys

  Geen zuivere zaak volgens mij